Alternatieven voor sparen

De spaarrentes in Nederland zijn al een lange tijd erg laag, sparen levert hierdoor nog maar weinig op. Hierdoor wordt er door spaarders steeds meer gezocht naar een alternatief. Maar welke alternatieven voor sparen zijn er en hoe werken deze? Op onze website nemen we u mee om meer uit uw spaargeld te halen.

Beleggen

Door te beleggen investeert u geld in de hoop dat dit op de langere termijn meer waard wordt. Er zijn diverse manieren om te beleggen, zo kunt u beleggen in obligaties, aandelen of beleggingsfondsen. Maar er zijn nog vele andere dingen waar u in kunt beleggen, vastgoed, whisky, klassieke auto’s en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Door te beleggen kunt u een extra vermogen opbouwen voor een studie, droomhuis of pensioen. Het gewenste resultaat is om rendement te behalen uit uw investeringen. Houd er rekening mee dat beleggen veel risico's met zich mee kan brengen. Wij leggen deze risico's en andere zaken graag voor u toe in ons blog.

Crowdfunding

Een ander alternatief voor sparen is crowdfunding. Bij crowdfunding wordt er door een grote groep mensen (de crowd) geld geïnvesteerd in een bepaald doel. Dit geïnvesteerde bedrag leidt uiteindelijk tot het behalen van de financiering. Een ondernemer kan er voor kiezen om zijn benodigde kapitaal te verkrijgen door middel van crowdfunding. Hierbij is er geen financieel tussenpersoon zoals de bank maar gebeurt de financiering via de crowd. De ondernemer plaatst zijn verhaal, doel en benodigde kapitaal op een platform, investeerders kunnen hier vervolgens in investeren.

Zoek de beste spaarbank voor u!Vergelijk alle spaarbanken Naar vergelijker
Alternatieven voor sparen
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze DeGiro Actie!
Toch nu direct starten met beleggen bij DEGIRO?