Raisin

BFF Banking Group

Er zijn verschillende mogelijkheden in Nederland om een spaardeposito te openen. Mocht u niet tevreden zijn met de voorwaarden van de Nederlandse banken, dan kunt u ervoor kiezen om een depositospaarrekening te openen in het buitenland. Dit kan onder andere bij de BFF Banking Group in Italië. Het is gekoppeld aan het land Italië, maar zijn ook actief in landen als Kroatië, Frankrijk, Griekenland, Tsjechië, Polen, Portugal, Spanje en Slowakije. Al is het gekoppeld aan de Italiaanse beurs waardoor het valt onder Italië. Het is een platform voor financiële mogelijkheden en is een van de grootste aanbieder van speciale financiering. Het is daarnaast ook een toonaangevende speler binnen Europa. Via het platform Raisin is het mogelijk om een spaardeposito te openen. Het kan zijn dat de bank niet bekend is bij u, daarom zullen we de bank onderzoeken op het financiële aspect in combinatie met Raisin. 

Bekijk deze spaarbank
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Specificaties Gebruikerservaringen

Details van deze spaarbank

BFF Banking Group

De BFF Banking Group is opgericht in 1985 en sindsdien houdt het zichzelf bezig met financiële aspecten van leningen tot sparen tot beleggen. Het is een bank die zich inzet in het groeien van een particulier, maar ook enthousiast wordt van een strategisch opkomend bedrijf. Het duurzaam maken van de wereld is een van de waarden binnen het bedrijf en ze willen balans houden in het geen wat ze kunnen, maar ook in het geen wat de ontwikkelingen bieden. De kernwaarde niet verliezen, maar ondertussen innoveren op omliggende aspecten. Door de mogelijkheid voor een spaardeposito via Raisin hebben ze ook de mogelijkheid om onder andere Nederlanders te helpen met sparen. De website laat ook zien dat ze professioneel zijn en dit geeft een betrouwbaar gevoel.

Spaaraanbod van BFF Banking Group

Wat het gehele spaaraanbod is dat bij de bank aangeboden is, is voor ons niet interessant. Het is voor Nederlanders alleen interessant welk spaaraanbod er aangeboden wordt via Raisin. In dit geval draait het om een depositospaarrekening.  Al zullen ze waarschijnlijk meer kunnen op financieel aspect, hieronder wordt alleen het deposito sparen behandeld. 

Spaardeposito via Raisin 

Om de mogelijkheid te hebben om te sparen bij BFF Banking Group, dient u zich te registreren bij Raisin. Dit is een zeer eenvoudig proces en dit bent u zo doorlopen. Bij het aanmelden kunt u verschillende banken selecteren, waaronder de BFF Banking Group. U heeft de mogelijkheid om een rekening te openen voor een minimale periode van 6 maanden tot maximaal 5 jaar. In dit geval maakt het niet uit hoeveel jaar u pakt, het rentepercentage blijft hetzelfde. Dit is overigens niet zeer aantrekkelijk omdat momenteel het percentage op 0,01% per jaar ligt. Ten opzichte van percentage hebben Nederlandse banken aantrekkelijke voorwaarden. Al betekent dit niet dat andere banken via Raisin allemaal zo laag liggen. De reden waarom het percentage op 0,01% ligt, is in onze ogen niet duidelijk. Het inlegbedrag dient aan een minimum van €10.000 tot maximaal €100.000. 

Mocht u ervoor kiezen om uw geld te storten op deze rekening, dan betaald u bronbelasting. Dit komt omdat de deposito aangeboden wordt via het Spaanse bijkantoor van BFF Banking. Hierdoor gelden de fiscale regelgevingen op de deposito en in Spanje geldt een bronbelasting van 19%. Er zit overigens wel een lichtelijk pluspunt in. Als Nederlander zijn wij belastingplichtig en hierdoor is een vrijstelling van bronbelasting mogelijk. Door eenmalig een formulier in te vullen, bent u vrijgesteld van deze bronbelasting. Lees de instructies goed en dan zult u hiervan profijt hebben, mocht u verlengen of een andere deposito openen, dit formulier blijft enige tijd geldig. 

Voorwaarden

Bij het kiezen van een van de banken via Raisin, zijn de voorwaarden ook geldig van Raisin. Mocht de algemene voorwaarden van BFF Banking anders zijn, dan  bij Raisin, dan gelden die van Raisin alsnog. Lees de voorwaarden overigens wel even door, aangezien het over een geldbedrag gaat dat gestort wordt op een buitenlandse rekening. Vooral gekeken naar de bronbelasting is het handig om dit foutloos te doen. Het aanmelden en geld sparen via Raisin wordt overigens wel als betrouwbaar beschouwen door Nederlandse partijen en klanten. 

Voordelen

Het voordeel van Raisin is dat er deposito spaarrekeningen geopend kunnen worden voor een kleine periode. Hierdoor hoeft u niet voor een lange tijd het geld kwijt te zijn. Mocht u veel geld hebben, dan is het ook mogelijk om te verspreiden over verschillende banken. Door een platform van Raisin is er meer keus en kan er ook eenvoudig vergeleken worden. 

Bij deze bank wordt wederom bescherming geboden voor het sparen. Dit wordt gedaan aan de hand van het Italiaanse Depositogarantiestelsel (“Fondo Interbancario di Tutela dei Deposit”). Deze geldt voor iedere Nederlander met een geldige identiteit. 

Nadelen

Het uitbetalen via Raisin is een minpunt. Dit komt omdat wij vaak gewend zijn om binnen een dag het geld teruggestort te hebben. Dit is niet het geval bij Raisin. Hier bedraagt momenteel een uitbetaal periode van 10 dagen. Dit is relatief lang vergeleken met Nederlandse banken. Een klein pluspuntje, dit wordt in 2024 veranderd naar 7 dagen. Dit scheelt weer 3 dagen.   

Het tweede nadeel is dat de communicatie online verricht wordt met Raisin en de BFF Banking Group. Problemen dienen via Raisin aangekaart te worden en zij zullen dit oplossen met de bank. Door geen direct contact te hebben, kunnen er fouten of miscommunicaties ontstaan. Daarnaast zijn de voorwaarden zoals ze geschreven staan en kunnen ze niet aangepast worden door een gesprek te voeren. Eventuele wensen kunnen hierdoor niet in behandeling genomen worden. Al zijn wij nog geen problemen ondergaan met Raisin en de communicatie. We kunnen wel begrijpen dat dit een nadeel is voor sommigen.

Raisin Online 

Het is zeer eenvoudig om een account aan te maken bij Raisin. Als eerst dient u zich te registreren en eenmalig te identificeren. Daarna kunt u geld storten op een centrale rekening van Raisin. Vanuit hier kunt u eenvoudig banken vergelijken en een of meerdere banken selecteren waarop u wilt sparen. Door dit online te doen, kunt u vanuit huis het proces gemakkelijk uitvoeren. Mochten er problemen zijn, dan kunt u contact opnemen met de klantenservice. Hier wordt u goed geholpen. Mocht u klaar zijn met sparen, dan kunt u het geld weer terugstorten op de uw betaalrekening. Dit duurt overigens 1 a 2 werkdagen. 

Klantenservice 

Voor vragen aan BFF Banking Group, moet u bij de klantenservice van Raisin zijn. Mocht u direct contact opnemen, dan verwijzen zij u door naar Raisin. De klantenservice bestaat uit de mogelijkheid om de telefoon te gebruiken, de chat of via de mail. De reactie tijd wordt als positief ervaren. Daarnaast worden de vragen goed beantwoord en is de klantvriendelijkheid zeer goed.
U wordt geholpen op de beste manier. Het is ook mogelijk om een antwoord te zoeken tussen de veelgestelde vragen. Het voordeel van de klantenservice van Raisin is dat een eventuele taalbarrière niet snel van toepassing komt.   

Conclusie

Als er gekeken wordt naar het platform Raisin, dan is het zeker een goede manier van geld sparen. Er worden verschillende grote banken aangeboden. Daarnaast worden de voorwaarden goed naar buiten gebracht en is alles duidelijk vermeld.

Als er gekeken wordt naar de optie om te sparen bij BFF Banking Group, dan raden we deze eigenlijk af. Dit komt omdat er internationale banken zijn die een beter spaarrente aanbod geven. Daarnaast heeft u via deze bank ook meer complicaties doordat er een bronbelasting geldt. 

Is BFF Banking Group iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van BFF Banking Group
Specificaties
Guarantee
Credit
From
Bekijk deze spaarbank
Disclaimer - Dit is geen financieel advies.Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze Actie!
Flexibel sparen met Renault Bank!
Toch nu direct starten met sparen via Renault Bank?