Raisin

CiviBank

Ondanks dat er verschillende banken in Nederland liggen, wil dat niet zeggen dat u er ook gebruik van wilt maken. Bent u meer geïnteresseerd in banken in het buitenland dan wordt dit ook mogelijk gemaakt. Waaronder de CiviBank in Italië. De bank houdt zich bezig met verschillende elementen binnen de financiering en wij kunnen gebruik maken van hun deposito spaarmogelijkheid. Dit wordt door middel van Raisin mogelijk gemaakt. Raisin is een online platform waarbij gespaard kan worden bij banken binnen Europa, die uiteraard partner zijn van Raisin. Dit platform zorgt voor een eenvoudige connectie tussen u als spaarder en de bank. U hoeft hierdoor minder moeite te doen, mocht u er graag willen sparen bij een Europese bank. De bank behoort bij de topbanken van Italië. In dit artikel zullen we CiviBank en Raisin onderzoeken of hun mogelijkheid om te sparen gunstig is. 

Bekijk deze spaarbank
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Specificaties Gebruikerservaringen

Details van deze spaarbank

CiviBank 

In 1886 werd er door de Italianen een nieuwe Italiaanse bank opgericht, namelijk de CiviBank (de Banca di Cividale S.C.p.A). Het hoofdkantoor is gelegen op een plaats die valt onder het UNESCO-werelderfgoed. Daarnaast heeft het verschillende kantoren die liggen door heel Italië. Ze positioneren zichzelf als een goede samenwerking die helpt met een duurzame gemeenschap. Ze bieden bankproducten aan voor bedrijven en particulieren, waarbij spaargeld omgezet wordt in onder andere leningen. Hierdoor wordt consumptie en investeringen meer gestimuleerd en regelen ze een positieve cyclus rondom de lokale gemeenschap. Daarnaast hebben ze veel aandacht met de duurzame projecten rondom de regio. Mocht u geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van CiviBank, dan kunt u dit eenvoudig regelen via Raisin. Mocht u de website bezoeken van CiviBank, dan zult u een drukke pagina ondergaan. Daarom kunt u het beste de informatie via Raisin opzoeken. 

Spaaraanbod van CiviBank 

De spaarmogelijkheid die voor ons interessant is, is in dit geval alleen de deposito sparen. Mocht u een andere vorm van sparen of andere mogelijkheden willen gebruiken van de CiviBank, dan wens ik u succes met het regelen hiervan. Door een online platform als Raisin wordt dit eenvoudig gemaakt, maar door zelf contact op te nemen en alle zaken te regelen kan een langdradig proces zijn. 

Deposito sparen CiviBank 

Wanneer u registreert bij Raisin, wordt de mogelijkheid om te kiezen voor het deposito sparen van CiviBank. Het rentepercentage is redelijk aantrekkelijk, met name vergeleken met die van Nederlandse banken. Als eerst wordt er een rentepercentage gegeven van 0,15%. Dit gaat omhoog naar mate de looptijd hoger wordt. Dit zijn de volgende opties: 1 jaar – 0,30%, 2 jaar – 0,55%,        3 jaar – 0,60%, 4 jaar – 1,00%, 5 jaar – 1,05%, 7 jaar – 1,05%, 8 jaar – 1,10% of 10 jaar – 1,50%. De gegeven rentepercentages zijn op jaarbasis en worden ook pas uitgekeerd bij het einde van de looptijd. Er zijn weinig banken die een rentepercentage geven van 1,50%, maar dit is wel weer verbonden aan een termijn van 10 jaar. De minimale inleg is overigens €20.000 tot €100.000.

Bij deze bank hoeft u geen zorgen te maken voor bronbelasting. Deze is namelijk niet van toepassing op niet ingezetenen. Hierbij hoeft ook geen acties ondernomen te worden, is wordt automatisch gegenereerd. 

Voorwaarden 

Als we gaan kijken naar de gegeven voorwaarden, dan zijn deze via Raisin samengesteld. Dit komt omdat er via Raisin gespaard wordt. De voorwaarden van Raisin zijn overigens wel zeer duidelijk en worden aspecten als valuta, depositoregeling, bronbelasting etc. duidelijk weergegeven. We raden overigens iedereen aan om de voorwaarden te lezen van Raisin. Dit komt omdat het om geldbedragen gaat en het sparen bij buitenlandse banken brengt ook risico’s mee. Dit zijn overigens zeer kleine risico’s, maar risico's zijn risico's. 

Voordelen 

Door te sparen via CiviBank komt u wederom weer in aanmerking met het depositogarantiestelsel van Italië (“Fondo Interbancario di Tutela dei Deposit”). Deze bescherming biedt dat iedereen veilig kan sparen tot €100.000 en dient vanuit de Europese wetgeving verplicht gesteld voor iedereen met een Europees paspoort. 

Er zitten geen kosten aan verbonden wanneer er gekozen wordt voor een van de opties van CiviBank. 

Nadeel

Het grote nadeel is het uitbetalen. Tegenwoordig zijn mensen gewend om na een actie van bestellen of uitbetalen, het de volgende werkdag te ontvangen. Dit geldt dus niet bij dit concept. Het uitbetalen van de bank naar het Raisin account kan 10 dagen duren. Dit wordt overigens in 2024 verlaagd naar 7 dagen. Dit is vrij lang voor een uitbetalen, met name omdat het daarna nog een dag kan duren voordat het op uw eigen betaalrekening staat. 

Het online platform van Raisin

Om gebruik te mogen maken van de features van CiviBank is een account verplicht bij Raisin. Door te registreren, ontvangt u een centraal account. Dit kan gezien worden als uw persoonlijke rekening. Hier kunt u geld op storten en vanuit hier kunt u verschillende  banken vergelijken en kiezen. Het is dus mogelijk om op een, twee of meer spaarrekeningen tegelijkertijd te sparen, als u maar voldoet aan de voorwaarden van Raisin. Het registreren is overigens nodig om uzelf te identificeren. Wanneer u geld deponeert bij een bank, dan wordt dit geld na het verlopen van de periode ook teruggestort op de Raisin centrale rekening. Dan kunt u vanuit hier weer door sparen of het geld opnemen. Het terugstorten duurt vaak 1 werkdag, maar kan altijd iets langer zijn. 

Klantenservice 

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de features van Raisin, kunt u ook gebruik maken van de klantenservice. Dit is de service die gebruikt dient te worden, mochten er klachten of vragen ontstaan. Direct contact met de geselecteerde bank is in dit geval mogelijk. Dit wordt namelijk geregeld via Raisin. Het is mogelijk om contact te leggen via de telefoon of chat. Dat zijn de snelste manieren voor een antwoord, al dient u dit wel te doen tijdens kantooruren. De reacties zijn overigens zeer positief en de vriendelijkheid is aanwezig. U kunt ook kiezen voor een mail of om te kijken bij de veel gestelde vragen.

Conclusie 

Als we kijken naar het online platform Raisin, dan is dit een ideale uitbreiding van de opties om te sparen volgens deposito. Mocht u niet tevreden zijn met de Nederlandse voorwaarden, dan raden we zeker aan om eens een kijkje te nemen bij dit platform. Daarnaast is het vergelijken zeer handig en eenvoudig. Daarbij worden voorwaarden zeer duidelijk gemaakt. 

CiviBank is daarna een van de gunstige banken op basis van de voorwaarden en de gegeven rentepercentage. Mocht u kiezen voor dit concept, neem CiviBank zeker mee in de vergelijking en zo kunt u misschien een Italiaanse spaarrekening openen. 

Is CiviBank iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van CiviBank
Specificaties
Guarantee
Credit
From
Bekijk deze spaarbank
Disclaimer - Dit is geen financieel advies.Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze Actie!
Flexibel sparen met Renault Bank!
Toch nu direct starten met sparen via Renault Bank?