Raisin

Regiobank

De Regiobank is een bank dat zich voornamelijk richt op kleine ondernemers en consumenten. Het is onderdeel van de Volksbank en de Volksbank kan gezien worden als een van de topbanken van Nederland. Het is namelijk een Nederlandse staatsbankorganisatie en ze richten op financiële aspecten als hypotheken, lenigen en uiteraard op sparen. De Regiobank is een van de betere bank volgens de Nederlanders, maar waarom is dat eigenlijk? Is dit ook gebaseerd op sparen? Dit gaan we eens onderzoeken, met de focus gericht op het sparen!

Bekijk deze spaarbank
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Specificaties Gebruikerservaringen

Details van deze spaarbank

De Regiobank

De Regiobank positioneert zichzelf als de bank die klaar staat voor bij jou in de regio. Het is een bank die klaar staat voor u en de omgeving, al hoewel dat zeggen ze. Als er gekeken wordt op de website, dan zeggen ze ook nadrukkelijk dat ze niet gezien willen worden als de grootste. Ze zijn wel groot, maar voelen zich klein. Dat het groot is, is ook wel duidelijk als het een onderdeel is van de Volksbank. De bank zegt voornamelijk ideaal te zijn voor kleine ondernemers en voor consumenten. De website ziet er overigens een stuk informeler uit dan de concurrenten. Er wordt gewerkt met de kleuren wit, lichtblauw, donkerblauw. Er wordt gebruik gemaakt van poppetjes, maar is wel duidelijk in het geven van informatie. We kunnen begrijpen dat dit zeer betrouwbaar oogt voor particulieren. Al is het op zakelijk niveau minder aantrekkelijk.

Spaaraanbod van de Regiobank

De Regiobank is een bank waar je zeker terecht kan als het draait om sparen. Er wordt gekeken naar drie onderdelen. Dit is het sparen voor uzelf, voor uw kind en voor het gezin. Binnen deze onderdelen zitten dan weer verschillende vormen van sparen. Deze zullen we voor u in beeld brengen en in het kort geven we de specificaties weer.

Spaar-op-Maat Vrij

De vorm van sparen is de meest gekozen vorm bij Regiobank en dit is overigens ook de spaarvorm die de meeste vrijheden biedt. Zo kunt u zelf bepalen hoeveel geld je erop zet en eraf haalt en wanneer u dat doet maakt in principe niet uit. De rente is variabel en momenteel ligt de rente op 0,01% en dit wordt gegeven bij een bedrag tot en met €25.000. Het is een zeer eenvoudige manier van sparen en daarom wordt het ook door de meeste mensen gekozen

Eigen Huis Sparen

Door gebruik te maken van deze specifieke vorm van sparen, bouwt u een kapitaal op voor het kopen van een woning. Er wordt gespaard voor een kapitaal om een hypotheek mee te kunnen aanvragen of dergelijke. Er kan gespaard worden tot €100.000. Het gespaarde bedrag kan altijd opgenomen worden. Hier betaald u 0,5% opname kosten voor. Dit krijgt u terug als het geld besteed wordt aan bepaalde doelen, zoal het aankopen van een huis!

Keuzedeposito

De Keuzedeposito van de Regiobank waarbij er geld op een spaarrekening gezet kan worden, maar dit bedrag staat dan vast voor een bepaalde periode tot maximaal 10 jaar. De rente die gegeven wordt is 0,15% en dan wordt er ook een keuze om dit jaarlijks of maandelijks te ontvangen. Hier zit dan weer een addertje onder het gras. Het is namelijk alleen mogelijk om een maandelijkse rentebedrag te ontvangen boven een bedrag van minimaal €5000. Mocht u tijdens de afgesproken periode toch nog het geld willen opnemen, dan dient u een boete te betalen.

Zilvervloot / JongWijs Sparen

Deze twee vormen zijn bedoeld voor de kinderen. Met een Zilvervloot kunt u sparen voor een gift dat uitgekeerd wordt op de 18e verjaardag. Hierbij kan er maar maximaal €600 per jaar gespaard worden. Bij JongWijs Sparen is dit ongeveer hetzelfde, behalve dat het dient als normale spaarrekening en u kunt geld bijstorten en afnemen. De rente bedraagt bij beide 0,10% jaarlijks.

De spaarvoorwaarde

Er zijn standaard voorwaarden die gegeven worden bij de Regiobank. Deze staan gelijk aan die van de Volksbank en van de algemene voorwaarden die een bank moet hanteren. Er dient wel een betaalrekening nodig te zijn om te kunnen sparen. Mocht u meer voorwaarden willen lezen over het sparen en andere aspecten, dan kunt u deze eenvoudig zien op de website.

Voordelen van de Regiobank

Het wordt door vele mensen gezien als een van de beste banken van Nederland. Dit komt voornamelijk door de klantvriendelijkheid en door de vormen van sparen. Met name het sparen voor een huis is een ideale mogelijkheid die wordt gewaardeerd door mensen. Dit geldt hetzelfde voor de spaarmogelijkheden voor kinderen.


Het geld dat u stort op een spaarrekening is verzekerd dankzij de Nederlandse Depositogarantie stelsel. Via deze garantie worden geldbedragen tot €100.000 verzekerd, mocht er iets gebeuren met de Regiobank. Dit geldt overigens voor iedere spaarrekening en zo kunt u veilig sparen tot €100.000

Nadelen van de Regiobank

Het is een van de meest besproken aspecten als het draait om sparen, maar wederom is het bij de Regiobank hetzelfde. We hebben het uiteraard over de negatieve rente. Dit geeft aan dat er geld betaald moet worden van het bedrag dat boven de €100.000 komt. De negatieve rente bij de Regiobank is 0,05%

De rente is laag en dat is natuurlijk een zeer negatief aspect voor de spaarders. Momenteel is het sparen, geld opzij zetten zonder daar rente op te krijgen. Er wordt wel weer spaarpotjes aangeboden om verschillende doelen op te stellen, maar de rente is laag en dat is vervelend.

Regiobank applicatie

De app van Regiobank scoort volgens de Consumentenbond het hoogste als er gekeken wordt op de applicatie van de Regiobank. De app wordt beveiligd door middel van een code en/of vingerafdruk en deze dient ingevoerd te worden bij iedere actie die gaat om betalen of dergelijke. Daarnaast kunt u via de app alle zaken regelen. Het heeft weinig last van storingen, die bij de concurrenten wel vaker voorkomen.

Klantenservice

Het voordeel van de Regiobank is voornamelijk dat het werkt met lokale adviseurs. Mocht u persoonlijk advies willen krijgen, dan kunt u tijdens kantooruren altijd terecht. Verder kan er gebruik worden gemaakt van telefonisch contact, de chatfunctie of via Facebook. Het werkt allemaal voortreffelijk.

Mocht u gebruik maken van de telefoon, zal er als eerst gewezen worden naar de website of naar een persoonlijke adviseur. Mocht u hier anders over denken, dan kunt u ook met een medewerker praten. Ze zijn zeer begripvol en vriendelijk in onze ogen. De chat is alleen open tijdens kantooruren, maar deze beantwoord de vragen zeer prima.

Eindconclusie

De Regiobank is een zeer aantrekkelijke bank voor de particulier. Er wordt goed omgegaan met de klanten en de klanten laten dat ook echt blijken. Op vele review pagina’s wordt ook aangegeven dat ze zijn overgestapt naar de Regiobank en dat ze hier zeer tevreden over zijn. De Regiobank scoort op basis van de mobiele app en de klantenservice aardig hoog en biedt verschillende spaarmogelijkheden. Dit geeft ons de reden om Regiobank zeker aan te raden.

Het gebruik van lokale adviseurs is een zeer fijne feature die voor u wordt ingezet door de Regiobank. Bent u momenteel op zoek naar een bank of bent u van plan om over te stappen? Dan raden we zeker aan om eens de Regiobank te bezoeken. Het scoort op verschillende aspecten zeer positief!

Is Regiobank iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van Regiobank
Specificaties
Guarantee
From
Bekijk deze spaarbank
Disclaimer - Dit is geen financieel advies.Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze Actie!
Flexibel sparen met Renault Bank!
Toch nu direct starten met sparen via Renault Bank?