Raisin

Zakelijke spaarrekening zonder voorwaarden

Wilt u graag zakelijk kunnen sparen zonder dat er voorwaarden aan vast hangen? U kunt dit als het ware vergelijken met sparen als particulier zonder dat er voorwaarden aan gekoppeld zijn. Het is belangrijk dat u veilig kunt sparen zonder verplichtingen of beperkingen en dat dit een vrije manier voor uw onderneming is. 

Raisin

Wanneer u ervoor kiest om zakelijk te sparen zonder voorwaarden, dan moet u rekening houden met een lagere rente. Niets weerhoudt u ervan om het geld, dat op de rekening staat, weer snel op te nemen, dit zorgt ervoor dat de rente lager is. Als u met voorwaarden spaart, dan is de drempel om snel uw geld op te nemen hoger. Daarnaast ontvangt u op een zakelijke spaarrekening altijd minder rente dan op een particuliere spaarrekening. Wilt u graag nog meer te weten komen over de zakelijke spaarrekening zonder voorwaarden, lees dan even verder.

Wat is sparen zonder voorwaarden?

Sparen zonder beperkingen is de meest gekozen spaarvorm onder Nederlanders. Met sparen zonder voorwaarden bedoelen we dat u kunt sparen zonder dat er vaste eisen of beperkingen aanhangen. Men noemt deze vorm van sparen ook wel; sparen zonder voorwaarden, sparen zonder beperkende voorwaarden of een vrije opneembare spaarrekening. Bij deze vorm van sparen is er slechts één rentepercentage. Dit rentepercentage hangt dus niet af van uw saldo of van de vraag of u geld opneemt. Het opnemen van uw geld kan dan ook zonder bijkomende kosten of dergelijke gevolgen. Voor veel ondernemers is dit een fijne manier van sparen, het enige nadeel is de ietwat lagere rente.

Kenmerken van een spaarrekening zonder voorwaarden

Een spaarrekening zonder voorwaarden kent enkele factoren waardoor u dit type spaarrekening eenvoudig kunt herkennen. Zo is het voor iedereen in Nederland mogelijk om deze spaarrekening te openen en is uw spaargeld altijd zonder kosten of beperkingen beschikbaar. Daarnaast kan de hoogte van de spaarrekening op ieder moment veranderen en hangt het niet af van uw eigen hoeveelheid spaargeld of de periode waarin u het op de rekening heeft staan. Tevens geldt er geen stortingsverplichting of minimale storting, hier bent u geheel vrij in. 

Toch een voorwaarde bij sparen zonder voorwaarden?

Diverse banken zullen geen zakelijke spaarrekening afsluiten wanneer u bij diezelfde bank ook geen zakelijke betaalrekening heeft. Het is slim om hier vooraf naar te kijken, wellicht is dit een drempel voor u en heeft u niet langer interesse in de bank. Houd altijd uw eigen belangen in het oog en laat u niet enkel leiden door de hoogte van de rente. Ondanks deze kleine voorwaarde, is het sparen ansicht vrij en kent het geen enkele voorwaarden.

Waarom een zakelijke spaarrekening?

Een logische reden om een zakelijke spaarrekening te openen is, omdat u een deel van het verdiende geld liever niet uitgeeft. Hier kunt u diverse redenen voor hebben, zo kunt u ervoor kiezen om het geld te bewaren aangezien u het later nodig zult hebben om te investeren. 

De meeste ondernemers bekostigen hun investeringen het liefste uit eigen middelen. Om dit te kunnen doen is het uiteraard vanzelfsprekend dat u een soort buffer heeft opgebouwd. Dit gereserveerde geld om als onderneming te groeien kunt u goed in beeld houden door het op een zakelijke spaarrekening te plaatsen. Op deze manier hoeft u niet naar de bank toe te stappen en uzelf vast te zetten aan een lening en de bijbehorende voorwaarden van deze lening.

Bent u ZZP’er? U kunt dan ook ervoor kiezen om uw gespaarde geld op een aparte particuliere spaarrekening te vestigen in plaats van een zakelijke spaarrekening.

Denk aan de belastingdienst

Het volgende zal niet nieuw bij u in de oren klinken, maar u moet altijd belasting betalen over uw inkomsten. Aangezien dit een standaard procedure is, is het belangrijk dat u uw geld beschikbaar stelt voor de belastingaanslag. Wanneer u dit naar behoren geregeld heeft, zult u merken dat dit u een stuk rust en zekerheid biedt.

De voorlopige aanslag

U schat zelf aan het begin van het jaar hoe hoog uw winst zal worden over het gehele aankomende jaar. Als IB-ondernemer ontvangt u aan het begin van het nieuwe jaar een voorlopige aanslag. De voorlopige aanslag komt nooit overeen met het exacte bedrag. Om te voorkomen dat u aan het einde van het jaar een heleboel geld moet bijbetalen aan de fiscus, kunt u een hogere schatting opgeven. Wanneer u uw winst te hoog inschat, zult u aan het einde van het jaar geld terugkrijgen van de belastingdienst.

In mindere tijden

Het is belangrijk dat uw als ondernemer potentie heeft om te groeien, echter is het ook niet geheel onbelangrijk om rekening te houden met krappe tijden. Als uw onderneming nu uitstekend en vloeiend loopt, dan is dat uiteraard super. Desondanks kan het voorkomen dat uw onderneming in omzet en winst daalt door een mindere periode, ongeacht de omstandigheden. Dit is natuurlijk erg vervelend voor u en iedereen in de organisatie. Het is dan onwijs fijn wanneer u gebruik kunt maken van een buffer. Met deze opgebouwde buffer kunt u uw lasten blijven betalen zonder enkele problemen te ervaren. Deze buffer heeft u om het overzicht goed te houden uiteraard op uw zakelijke spaarrekening gevestigd. Hieronder helpen we u graag bij het kiezen van de geschikte zakelijke spaarrekening voor u.

Gebruik de spaarrekening vergelijker

Net zoals voor uw zakelijke rekening heeft u ook voor uw zakelijke spaarrekening een paar wensen en eisen waar de rekening aan moet voldoen. Om makkelijk erachter te komen wat elke zakelijke spaarrekening te bieden heeft kunt u uiteraard eenvoudig gebruik maken van de spaarrekening vergelijker. Zo kunt u bijvoorbeeld simpel de rentes vergelijken en de spaarrekening online aanvragen. Bekijk hier welke zakelijke spaarrekeningen zonder voorwaarden bij jou past en sluit vandaag nog een spaarrekening af!

Zoek de beste spaarbank voor u!Vergelijk alle spaarbanken Naar vergelijker
Disclaimer - Dit is geen financieel advies.Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze Actie!
Flexibel sparen met Renault Bank!
Toch nu direct starten met sparen via Renault Bank?