Raisin

BlueOrange Bank

Wederom een bank die niet in Nederland te vinden is, maar dit keer gaan we op reis naar het mooie Letland waar de BlueOrange bank is opgericht in de hoofdstad van het land. In 2001 is het kantoor gevestigd in Riga en heeft zijn focus gelegd op financiële elementen als het sparen. Dit wordt voor de Nederlander mogelijk gemaakt door Raisin bank. Het is voor de Nederlander mogelijk om een deposito spaarrekening te openen bij de Letse bank BlueOrange. Om te kunnen sparen via deze bank, moet u gebruik maken van het platform Raisin. Dit is een platform waar internationale banken zijn aangemeld en zo kan onder andere een Nederlander eenvoudiger sparen bij een van de banken, zonder daar veel moeite voor te doen. De bank behoort tot de top van de Letse banken. In dit artikel zullen we meer informatie geven over de BlueOrange Bank, Raisin en de spaarmogelijkheid. 

Bekijk deze spaarbank
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Specificaties Gebruikerservaringen

Details van deze spaarbank

BlueOrange Bank

De BlueOrange Bank is opgericht in 2001 in Letland. De handelsnaam die gebruikt wordt is BluOr bank. Ze richten zich op het moderne gebruiksvriendelijke bankieren in combinatie met de persoonlijke service. Het doel dat zij voor ogen hebben is om als eerste bank in te spelen op de veranderingen binnen het internationale bedrijfsleven. Zo kunnen ze de klanten hun meest geavanceerde bankproducten aanbieden die voor hun ook effectief en efficiënt zijn. Door continu bezig te zijn met het zoeken van oplossingen en innovaties hebben ze een moderne uitstraling, in combinatie met het verduurzamen van de gemeenschap is de BluOr bank niet meer weg te denken in Letland als een van de topbanken. Mocht u meer informatie willen over de BluOr bank, dan kunt u dit vinden via de website. 

Spaaraanbod van BlueOrange Bank

Op de website van BlueOrange Bank kunt u het gehele aanbod zien van allerlei financiële aspecten. Dit is alleen minder interessant voor ons. Dit komt omdat het voor een Nederlander moeilijk is om hier gebruik van te maken. Daardoor is een platform als Raisin zeer ideaal om dit eenvoudig voor elkaar te krijgen. Er wordt in dit artikel alleen gefocust op hetgeen dat aangeboden wordt via Raisin en dat is het sparen volgens deposito. Hieronder zal dit uitgebreider uitgelegd worden.

Deposito sparen BlueOrange Bank

Door te registeren bij Raisin kunt u gebruik maken van deze optie bij BlueOrange Bank. Als er gekeken wordt naar deze optie van deposito sparen, dan valt als eerst op dat het rentepercentage aardig positief is. Er wordt een looptijd van minimaal 6 maanden gevraagd en dit kan tot maximaal 3 jaar doorlopen. In dit geval hangt het rentepercentage af van de gekozen looptijd. Dit zijn de volgende vier opties: 6 maanden – 0,01%, 1 jaar – 0,55%, 2 jaar – 0,71% en 3 jaar – 0,91%. Het rente percentage geldt overigens per jaar. Zoals u kunt zien is afsluiten van een looptijd van 6 maanden totaal niet slim. Wij raden dan ook om het geld weg te zetten voor drie jaar en dan heeft u een relatief hoog rentepercentage. Vergeleken met Nederlandse banken ligt het rentepercentage een stuk hoger. Het inlegbedrag moet minimaal €10.000 bedragen en met een maximum van €100.000.

In Letland wordt er wel gehouden aan een bronbelasting van 20%. Het is mogelijk om dit te verlagen naar 10%. Dit is eenvoudig in te voeren door middel van een woonplaatsverklaring. Dit wordt aangeleverd door Raisin, maar dient ingediend te worden uiterlijk 8 weken voordat de looptijd vervalt. De 10% die resterend blijft, kan verrekend worden de Nederlandse verschuldigde inkomstenbelasting van sparen en beleggen. Hierdoor hoeft u ook geen ‘dubbele’ belasting te betalen op de spaarrente van BlueOrange Bank. Lees hierover meer informatie bij op Raisin! 

Voorwaarden

De voorwaarden zijn relatief eenvoudig weergeven via Raisin. De standaard voorwaarden zijn voor iedere bank hetzelfde. Het hangt alleen af van wat een bank wel en niet biedt, kijkend naar de bronbelasting of valuta. Dit staat allemaal te vinden in de voorwaarden en is relatief duidelijk. Lees deze overigens altijd even door omdat het gaat om een geldbedrag dat gestort wordt op een buitenlandse rekening. In dit proces wilt u geen mankementen tegenkomen.

Voordelen

De bank heeft een Letse Deposito regeling die uw geld beschermd te hoogte van €100.000. Deze regeling wordt ook wel “Noguldījumu garantiju fonds, NGF” genoemd. Het zorgt ervoor dat u veilig kunt sparen bij de Letse bank. Om deze optie te openen worden er ook geen extra kosten aan verrekend. Het geld dat gespaard wordt is het geld dat u deponeert. 

Het tweede voordeel is de hoge spaarrente die gegeven wordt. In vergelijking met de Nederlandse bank is dit uitermate gunstig en kunt u geld sparen aan de hand van gunstige deposito voorwaarden. De verlenging van deze spaarmogelijkheid is mogelijk, dit dient wel 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum geregeld te worden. 

Nadelen

Het termijn van uitbetalen is via Raisin vrij lang voor wat we normaal gewend zijn. In dit geval duurt de uitbetaling 10 dagen. Dit wordt overigens teruggebracht naar 7 dagen in 2024. Al is dit voor vele mensen een termijn dat tegenwoordig niet snel voorkomt. Gekeken naar het binnen 24 leveren en uitbetalen. 

Raisin online

Zoals al duidelijk vermeld is, is het alleen mogelijk om te sparen bij BlueOrange Bank door gebruik te maken van het online platform Raisin. De standaard stappen dienen doorlopen te worden, als het registreren en het identificeren. Uiteindelijk kunt u zeer eenvoudig geld storten op de centrale rekening van Raisin. Vanuit deze rekening kunt u spaarmogelijkheden selecteren, waaronder die van BlueOrange Bank. Alles wordt zeer duidelijk genavigeerd door Raisin. Het storten op een spaarrekening wordt vaak binnen 1 dag bevestigd. Het terugstorten van het geld van de Raisin rekening naar uw betaalrekening duurt 1 a 2 dagen. Dit komt nog bovenop de 10 dagen die al uitgerekend wordt voor het terugbetalen van de bank aan Raisin. Al is het vaak maar een kleine periode. 

Klantenservice

Er wordt gebruik gemaakt van de features van Raisin en via hun doet u sparen bij BlueOrange Bank. In dit geval zullen eventuele vragen of problemen afgehandeld te worden door contact op te nemen met Raisin. Mocht u direct contact opnemen met BlueOrange Bank, dan wordt u simpelweg doorverwezen naar Raisin. Bespaar de moeite zouden we zeggen. Contact kan opgenomen worden aan de hand van telefoon, chat of mail. De antwoorden zijn vaak kwalitatief in orde en de klantvriendelijkheid is zeker aanwezig. U kunt ook gebruik maken van de veelgestelde vragen op de website van Raisin.

Conclusie 

Als eerst kunnen we concluderen dat Raisin een online platform is dat veilig en betrouwbaar is. Het wordt door verschillende partijen gebruikt en er worden voornamelijk positieve reacties gegeven. Er worden verschillende banken aangeboden en ze zijn zeer eenvoudig te vergelijken met elkaar. De voorwaarden worden ook per bank duidelijk gemaakt. 

Het tweede punt is de BlueOrange Bank. Als u ervoor kiest om te sparen bij een buitenlandse bank, dan zouden wij aanraden om deze bank mee te nemen in de vergelijkingen. Het spaaraanbod is namelijk zeer gunstig, met name vergeleken met het Nederlandse rentespaaraanbod voor deposito sparen. Zorg wel dat de voorwaarden goed doorgenomen worden. Uiteindelijk kunt u tevreden zijn met een platform als Raisin, met name als u geld wilt sparen, maar ook wat winst wil maken. 

Is BlueOrange Bank iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van BlueOrange Bank
Specificaties
Guarantee
Credit
From
Bekijk deze spaarbank
Disclaimer - Dit is geen financieel advies.Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze Actie!
Flexibel sparen met Renault Bank!
Toch nu direct starten met sparen via Renault Bank?