Raisin

Rabobank InternetSparen

De Rabobank is een van de grootste en bekendste banken in Nederland. Het is overigens een bank waar geen aandeelhouders aan verbonden zitten. Bij de Rabobank kunt u onder andere online bankieren, verzekeren, lenen, beleggen en sparen. In deze review gaan we onderzoeken of sparen bij de Rabobank gunstig is en gaan we naar algemene aspecten als de app en service onderzoeken. 

Bekijk deze spaarbank
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Specificaties Gebruikerservaringen

Details van deze spaarbank

Rabobank 

Zoals iedereen weet is de Rabobank een bedrijf dat zich bezig houdt met allerlei financiële aspecten, maar wist je dat Rabobank staat voor: “Raiffeisenbank-Boerenleenbank”. Er worden veel mogelijkheden gegeven van online bankieren tot lenen van geld en hypotheken aanvragen. Daarnaast deelt de Rabobank veel informatie over verschillende sectoren en met name de cijfers en trends zijn zeer interessant. Er zijn tal van mogelijkheden te vinden als u de website van de Rabobank bezoekt. De website oogt overigens zeer professioneel en de navigatie is uitermate duidelijk. De website heeft een witte kleur met oranje en blauwe tinten /effecten. 

Spaaraanbod van Rabobank

Volgens de Rabobank is sparen altijd een prima idee en geven ze aan dat het een startpunt is voor een financieel gezond leven. In het begin kunt u een keuze maken voor sparen voor uzelf, voor uw kind(eren) of alternatieven. Er zijn meerdere vormen van sparen, maar de onderste drie vormen zijn het bekendst en worden het meeste gebruikt: 

Rabo InternetSparen

Deze vorm van sparen is een spaarrekening met veel vrijheid en een zeer lage rente (overigens variabel) van 0,01%. Het voordeel van deze vorm is het vrij opnemen van geld zonder extra kosten over te betalen. Via de app kunt u verschillende spaarpotjes aanmaken voor verschillende doelen. Het is volgens de Rabobank het meest gekozen en dus het populairst.

Rabo DoelSparen

Met deze spaarvorm wordt deposito sparen bedoeld. Het is mogelijk om geld voor een langere tijd vast te zetten tegen een actuele rente van 0,30%. U kunt ervoor kiezen om het geld weg te zetten van een periode van 6 tot 20 jaar. Mocht u tussentijds geld op willen nemen, dan zult u hier geld voor moeten betalen. 

Rabo GroenSparen

De Rabobank is veel bezig met duurzaamheid en zo zijn is het groen sparen ontstaan. Door geld te sparen via deze manier, steunt u groene investeringen. Zo kunt u met het geld bijdragen aan een duurzame wereld. U profiteert van een extra fiscale vrijstelling en profiteert van een belastingvoordeel bij het aanschaffen van groenprojecten. Het is mogelijk om jaarlijks het geld op te nemen. 

Voorwaarden van sparen 

Elke spaarrekening heeft zijn eigen standaard voorwaarden, zoals het doel sparen heeft een vastgestelde periode. Om gebruik te kunnen maken van de spaarmogelijkheden van Rabobank dient u een betaalrekening te hebben. Deze wordt gekoppeld aan de spaarrekening. Bent u geen klant, dan is sparen niet mogelijk bij de Rabobank. De Rabobank probeert de klanten te helpen met sparen en daarom zijn de voorwaarden zeer laag en is het sparen zelf kosteloos. De voorwaarden per spaarmogelijkheid worden duidelijk weergegeven. 

Voordelen van de Rabobank

Als er gekeken wordt naar de voordelen van sparen bij de Rabobank, dan is het eerste dat alles te regelen valt via de mobiele app. Met de app kunt u alle bankzaken regelen, van een rekening aanmaken, storten en opnemen. 

Het tweede voordeel is de duurzaamheid waar de Rabobank mee bezig is. Bent u klant dan draagt u automatisch bij aan het ondernemen van een milieuvriendelijkere wereld. Er komen positieve reacties van het Groen Sparen naar voren en zo kunt u de groene bouw en zonne-energie steunen. 

De Rabobank is een bekende bank en wordt ook beschermd door de Nederlandse Depositogarantie. Dit wil zeggen dat uw spaaraccount verzekerd is van €0,01 tot €100.000 per persoon, dus u kunt tot €100.000 veilig sparen. 

Nadelen van de Rabobank

Het nadeel van de Rabobank is dat het een grote bank is en daardoor zich niet alleen focust op het sparen van geld. Het zet zich in op verschillende aspecten. Dit zorgt ervoor dat de aantrekkelijkheid van sparen minder is als bij banken die zich volledig focussen op het sparen en hoge rentes proberen te krijgen. 

Als tweede is het nadelig dat de Rabobank een negatieve rente hanteert bij sommige spaarmogelijkheden. Dit betekent dat u een rente betaald over het bedrag dat boven de €100.000 komt. 

Als derde is een nadeel de lage rentes. Dit is overigens niet de schuld van de Rabobank, maar heeft voornamelijk te maken met de vraag en aanbod van het geld. Dit maakt het sparen van geld een stuk minder aantrekkelijk. Met name de ECB (Europese Centrale Bank) speelt een grote invloed op de rente. 

Rabobank applicatie 

De app van de Rabobank is zeer eenvoudig te gebruiken en kunt inloggen door middel van de Rabo Scanner. Het is goed beveiligd, zo kunt u bijvoorbeeld geen screenshots maken van de gehele app. Daarbij dien u een vijf cijferige code op te geven die dient als wachtwoord. Deze dient u bij een transactie of dergelijk toe te passen. Via de app kunt u alle functies zien die u kunt gebruiken met de app, zoals overboeken, betaalverzoeken aanmaken of afschriften bekijken. U kunt de instellingen aanpassen naar uw wensen. 

Klantenservice

De Rabobank is op meerdere vlakken te bereiken. U kunt er fysiek langs gaan, bellen, mailen, online benaderen en via de chat op de website. De Chat heeft een virtuele medewerker die binnen enkele seconde de vraag probeert te beantwoorden. Mocht dit dan niet goed zijn, dan kunt u live chatten met een medewerker. Er wordt relatief snel gereageerd, zo wordt er binnen 10 minuten gereageerd op een Facebook bericht.

Onze conclusie 

De Rabobank is een standaard bank als het aankomt op sparen. U dient een betaalrekening te hebben om te kunnen sparen. Ze hebben verschillende vormen van sparen. De website is zeer professioneel en overzichtelijk. De rentes liggen helaas wel laag en voor de Rabobank is dit niet noodzakelijk om te gaan concurreren met andere partijen. We raden iedereen aan om zowel als particulier en zakelijk een kijkje te nemen naar wat de Rabobank kan bieden. Of het bij u past is de tweede vraag!

Is Rabobank iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van Rabobank
Specificaties
Guarantee
Credit
From
Bekijk deze spaarbank
Disclaimer - Dit is geen financieel advies.Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze Actie!
Flexibel sparen met Renault Bank!
Toch nu direct starten met sparen via Renault Bank?