Raisin

SNS Bank

De SNS Bank is een bekende bank in Nederland en staat voor de spaarbank van Nederland. SNS bank is sinds 2017 een onderdeel van de Volksbank. Dit is een Nederlandse staatsbankorganisatie en ze richten op onder andere het betalen, sparen en hypotheken voor particulieren. We zijn eens benieuwd of de SNS Bank ook daadwerkelijk een goede spaarbank is.

Bekijk deze spaarbank
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Specificaties Gebruikerservaringen

Details van deze spaarbank

De SNS Bank

Zoals de meeste mensen wel weten wordt de SNS Bank steeds bekender in Nederland. De Volksbank hoort overigens bij de de top banken van Nederland. Ze richten zich op verschillende financiële aspecten die voor de particulier belangrijk zijn. De SNS bank staat overigens voor Samenwerkende Nederlandse Spaarbanken. De particuliere vorm wordt voornamelijk geregeld samen met de Volksbank, maar het is gewoon mogelijk om een zakelijke rekening te openen bij de SNS Bank. Als de website geopend wordt van SNS Bank, dan kunnen we concluderen dat deze der professioneel uitziet, maar in onze ogen minder goed dan de concurrent. De website maakt gebruik van witte, paarse en gele kleuraccenten. Er wordt een zoekbalk gegeven, die niet te missen valt. Dat is een pluspunt voor de SNS Bank.

Spaaraanbod van de SNS Bank

Volgens de SNS is dit de bank waar u naartoe wilt gaan om te kunnen sparen en dat kan ook zeker gedaan worden. Er worden vier onderdelen van sparen gegeven, namelijk sparen voor uzelf, samen, voor de kinderen en voor de zaak. Er worden verschillende vormen van sparen aangeboden en hieronder zullen er een paar besproken worden!

SNS Internet Sparen

Het Internet Sparen is de vorm waarbij er veel vrijheid is in het opnemen en storten van geld op de spaarrekening. Hiertegen over wordt er een rentepercentage van 0,01% gegeven. Deze percentage is overigens variabel en kan maandelijks veranderen. Het is zeer eenvoudig te gebruiken via de mobiele app. Er worden overigens geen papieren afschriften gestuurd bij deze vorm van sparen. Het is voor de meeste de gemakkelijkste vorm van sparen!

Het is mogelijk om samen met uw partner een rekening te openen. Hierbij kunnen beide geld opnemen en storten.

SNS Keuzedeposito

Bij deze vorm van sparen draait het voor een vast bedrag, dat voor maximaal 10 jaar vast wordt gezet. Als u een maandelijkse rente van 0,15% wilt, dan dient u minimaal een bedrag te geven van €5000. Kiest u voor een lager bedrag, dan krijgt u een jaarlijkse rente van 0,15%. Mocht u ervoor kiezen om eerder geld op te nemen, dan zullen daar kosten aan verbonden zitten. Het is overigens ook niet mogelijk om extra geld bij te storten.

Zilvervloot Sparen / SNS Jeugd Sparen

Bij Zilvervloot sparen kan er gespaard worden voor het kind met een bedrag van 600 per jaar. Daarboven op krijgt u nog een jaarlijkse rente van 0,1%. Op de 18e verjaardag wordt het uitgekeerd als een bonus.

Bij SNS Jeugd Sparen gaat het in principe hetzelfde. U kan sparen voor uw kind(eren) en dan kan er zoveel opgezet worden en afgehaald worden, alleen wordt dit beheert door u voor het kind. Hierbij wordt wederom 0,10% rente gegeven.

Voorwaarden bij SNS Sparen

Er wordt bij de SNS Bank uitgegaan van standaard voorwaarden die gesteld zijn via de Nederlandse Bank. Verder dient u klant te zijn van de SNS Bank om een spaarrekening te kunnen openen. De betaalrekening wordt namelijk gekoppeld aan de spaarrekening en het geld kan ook alleen teruggestort worden op de gegeven rekening. Mocht u meer voorwaarden willen zien, dan staan deze duidelijk weergegeven op de website.

Voordelen van SNS Bank

Het is mogelijk om bij de SNS Bank iedere maand het resterende bedrag dat u overheeft te sparen. In plaats dat u een maandelijks bedrag apart zet, kunt u ervoor kiezen om het resterende bedrag te sparen. Dit is overigens relatief uniek bij banken en hun spaarmogelijkheden.

De SNS Bank wordt beschermd aan de hand van de Nederlandse Depositogarantie. Zo kan de SNS Bank verzekeren dat iedere spaarrekening verzekerd is tot €100.000 per spaarrekening. Mocht u over dit bedrag gaan, dan is het bedrag wat over de €100.000 niet meer verzekerd.

Er zijn leuke spaarmogelijkheden voor de kinderen!

Nadelen van SNS Bank

Het grote nadeel van iedere bank en wederom bij de SNS Bank is het negatieve sparen. Mocht het gespaarde bedrag boven de €100.000 komen, dan dient u een rente te betalen, de negatieve rente van 0,05%. Dit is overigens alleen geldig voor het bedrag dat de grens overschrijd.

Het tweede nadeel dat wederom iedere bank heeft en ook bij de SNS Bank is de lage rentes. Dit komt overigens niet door de SNS Bank, maar voornamelijk door het vraag en aanbod. Daarbij heeft de ECB (Europese Centrale Bank) een belangrijke invloed op de rente.

De SNS applicatie

De app van de SNS Bank is eenvoudig te gebruiken en het inloggen dient gedaan te worden met en 5 cijferige code of een vingerafdruk. Dit geldt overigens ook als u geld overboekt naar een andere rekening. Er kunnen verschillende functies toegepast worden om allerlei financiële zaken te regelen. De instellingen zijn eenvoudig aan te passen naar uw voorkeuren. Het nadeel van de app is dat het vaker storingen heeft, voornamelijk op het online bankieren. Bij het sparen komen er nauwelijks storingen voor.

Klantenservice

Er is geen enkele bank waarbij er meer contactmogelijkheden zijn dan bij de SNS Bank. U kunt letterlijk via elke denkbare mogelijkheid contact leggen, zoals via de telefoon, mail, social media, chat, community, kantoren of winkels. De reactiesnelheid is relatief hoog. De vragen worden met kwaliteit beantwoord, ze zijn zeer behulpzaam en tonen begrip voor de situatie. Volgens sommige onderzoekbureaus staat SNS Bank op nummer 1 als het gaat om de klantenservice. De website is overigens ook zeer informatief en kan oplossend zijn voor vragen.

Als er telefonisch gebeld wordt over een rekening dan wordt de nodige informatie gevraagd om het account te verifiëren, met name als het draait om een rekeninghouder die dementie heeft. Er wordt zeer gericht en professioneel omgegaan met verschillende situaties en fouten komen nauwelijks voor!

Eindconclusie

De SNS Bank zegt dat het voor de echte spaarders, alleen zijn de spaarvoorwaarden en mogelijkheden niet zo zeer uitzonderlijk. De rentes daarentegen zijn relatief hetzelfde als andere spaarbanken. De bank is aangesloten bij de Volksbank en dat laat overigens wel zien dat het bij de topbanken kan horen. De SNS Bank is in het algemeen zeer betrouwbaar en de klantenservice wordt als uitzonderlijk goed ervaren. Het is zeker om als particulier en als zakelijk eens een kijkje te nemen op de website of contact te leggen met de SNS winkel. Het is een bank die rekening houdt met u als spaarder en dat is wel een positief aspect!

Is SNS Bank iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van SNS Bank
Specificaties
Guarantee
From
Bekijk deze spaarbank
Disclaimer - Dit is geen financieel advies.Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze Actie!
Flexibel sparen met Renault Bank!
Toch nu direct starten met sparen via Renault Bank?