Raisin

Raisin

Het kan handig zijn om wat spaargeld op de bank te hebben staan. Natuurlijk is het belangrijk om een betrouwbare spaarbank of spaarrekening te kiezen om je geld te beheren. Wie weet is Raisin dit. Maar staat je geld wel veilig op zo'n rekening of is er een kans dat je het hele bedrag verliest? Hoe hoog zal de rente die ze bieden werkelijk zijn? Is het makkelijk om je geld op een spaarrekening bij Raisin te zetten? En kan de klantenservice je helpen als je ineens niet meer over je geld kunt of als er iets anders misgaat? Tebnv wil je hierover informeren. Bekijk hier of Raisin interessant, betrouwbaar en veilig is om op te sparen.

Bekijk deze spaarbank
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Specificaties Gebruikerservaringen

Details van deze spaarbank

Wat houdt Raisin in?

Raisin is Europa's toonaangevende online marktplaats voor spaarproducten, met een van de hoogste rentetarieven op de markt.

Investeren en geld besparen kan nu op verschillende manieren via het Raisin platform. U kunt de producten van nationale of internationale banken kiezen die bij uw behoeften passen. Zo houdt u grip op uw financiën en maakt u voor uzelf de meest voordelige keuzes.

Bij Raisin bieden ze spaarrentes van verschillende partnerbanken in heel Europa, zodat spaarders de beste deal voor hen kunnen vinden. Met meer dan 290.000 geregistreerde klanten en meer dan 27 miljard euro aan besparingen, kunnen ze klanten een geweldige service en waarde bieden.

Wat maakt Raisin uniek?

Raisin is een ander soort spaarplatform. Terwijl andere online aanbieders depositorekeningen aanbieden, is Raisin gespecialiseerd in het aanbieden van toegang tot spaarproducten uit de hele Europese Unie. Dit betekent dat u via één platform bij verschillende buitenlandse banken kunt sparen, wat handig kan zijn als u uw spaargeld wilt spreiden over meerdere rekeningen. Raisin biedt ook een gratis service, wat een pluspunt is in vergelijking met de meeste Nederlandse banken. Of u nu op zoek bent naar een spaarrekening of een depositorekening, Raisin geeft u te allen tijde een duidelijk overzicht van je spaargeld.

Het openen van een spaardeposito

Als u een spaarrekening wilt openen, is Raisin een goede optie. U kunt beginnen met een storting vanaf € 2.000 en kiezen uit een verscheidenheid aan rekeningen die door verschillende banken worden aangeboden, allemaal op één plek. Bovendien zijn er geen kosten verbonden aan het aanvragen en kunnen nieuwe klanten genieten van een welkomstbonus tot € 100.

Rentes

Er zijn veel buitenlandse banken die een hogere rente op spaardeposito's bieden dan Nederlandse banken. U kunt bijvoorbeeld een rentepercentage krijgen van 0,10% tot 1,40% op een spaardeposito. De rentetarieven variëren echter afhankelijk van hoe lang u het geld op de rekening laat staan en de spaarvorm. Dus als u op zoek bent naar een kortetermijndeposito, is het misschien niet zo aantrekkelijk om bij een buitenlandse bank te gaan.

Looptijd

Spaardeposito's via Raisin zijn er in verschillende looptijden, zodat u de juiste kunt kiezen voor uw behoeften. Of u nu op zoek bent naar een kortetermijnspaaroptie die u niet te lang vasthoudt of die u voor maximaal 10 jaar wilt vastleggen, er is altijd een looptijd die voor u werkt.

Spaar inleg

Het is mogelijk om een spaardeposito te openen met een deposito vanaf € 2.000. Het minimale investeringsbedrag is afhankelijk van de bank. Elke partnerbank heeft zijn eigen voorwaarden, deze zijn in te zien via het overzicht op de Raisin website. Naast de eisen aan het minimum investeringsbedrag, is er ook een maximum investeringsbedrag. In de meeste gevallen is het daarom niet mogelijk om meer dan € 100.000 als spaargeld in te leggen.

Vereisten aanmelden

Om via Raisin een spaardeposito te openen, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Waaronder:

  • Minstens 18 jaar oud zijn
  • Woonachtig in Nederland
  • In het bezit zijn van een legitimatiebewijs dat bij aanvraag nog minimaal 3 maanden geldig is

Voordat u als klant geaccepteerd kunt worden, moet u ook akkoord gaan met de algemene voorwaarden van Raisin en Keytrade Bank, waar uw Raisin-rekening geopend wordt. Het is overigens altijd verstandig om de voorwaarden te lezen om verrassingen te voorkomen.

Bronbelasting

Als u uw geld spaart bij een bank in een ander land, moet u mogelijk bronbelasting betalen. De hoogte van de bronbelasting is afhankelijk van het land waar u uw geld spaart. Als inwoner van Nederland bent u hier alleen belastingplichtig, dus het is mogelijk om de roerende voorheffing te verlagen zodat u niet het volledige percentage hoeft te betalen. U kunt het betaalde bedrag dan verrekenen via de inkomstenbelasting.

Garantiestelsel

Als u op zoek bent naar een veilige plek om uw spaargeld op te bergen, kunt u met Raisin in principe niet fout gaan. Alle partnerbanken komen uit de Europese Unie, dus uw geld is gegarandeerd door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Dat is een zekerheid waarop u kunt rekenen!

Raisin garandeert niet de veiligheid van haar partnerbanken, daarom is het belangrijk om de algemene voorwaarden van Raisin en de partnerbank goed door te lezen bij het kiezen van een spaardeposito. Al kiest Raisin wel zorgvuldig de partnerschappen met de banken uit. Toch blijft het een risico en dat geeft Raisin ook aan, om altijd de voorwaarden te lezen om vergissingen te voorkomen.

Hoe betrouwbaar is Raisin?

Hoewel Raisin meer dan 260.000 klanten heeft en met 92 partnerbanken werkt, is uw geld nog steeds veilig. Uw geld is namelijk beschermd door het nationale depositogarantiestelsel en de Raisin-rekening is geopend bij een betrouwbare Belgische internetbank, Keytrade Bank.

Raisin is geen bank, maar een tussenpersoon. Raisin ontvangt slechts een kleine commissie van de bank waar uw spaargeld uiteindelijk wordt bewaard.

Raisin heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten en voldoet aan de transparantie- en informatienormen die consumenten in Nederland verwachten.

Klantenservice

Raisin biedt meerdere mogelijkheden om onduidelijkheden te voorkomen. De klantenservice heeft een FAQ op de website geplaatst die uitgebreid is en informatie geeft over de banken, deposito sparen, garantie en uiteraard over Raisin.

Heeft u een vraag een klantenservice dan kunt u telefonisch contact opnemen of een mail sturen met uw vragen. De klantenservice heeft daarnaast ook nog een live chat beschikbaar gesteld die open is van 08:30 tot 16:30.

Als laatste heeft Raisin ook een online banking systeem. Dit houdt in dat u via dit systeem een overzicht heeft waar al uw gegevens in staan, waar u deze eventueel kunt wijzigen en een formulier staat om een vraag in te dienen. Daarbij kunt u ook via dit systeem informatie krijgen over nieuwe producten die interessant kunnen zijn.

Externe ervaring

De app store heeft gemengde beoordelingen, sommige mensen vinden het geweldig en anderen vinden verbeterpunten. Op moment van schrijven heeft de Raisin app een 3,2 van de 600+ beoordelingen. Hetzelfde geldt voor Google, al zijn er nog niet zoveel reviews. Trustpilot heeft veel minder reviews, maar ze scoren beduidend lager. Er zijn enkele duidelijke verbeterpunten, zoals het registratieproces dat lang duurt, maar niets dat de app zou verpesten.

Conclusie

Raisin kan een geweldige manier zijn voor mensen die geld willen besparen in het buitenland. Op de website kunt u de rentetarieven en voorwaarden van verschillende partnerbanken vergelijken om de beste optie voor te vinden die bij u past. Zodra u een bank heeft gevonden kunt u eenvoudig online een spaardeposito openen. U krijgt een Nederlandse overeenkomst en hiermee kunnen we concluderen dat het geld doorgaans veilig is om te sparen.

Is Raisin iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van Raisin
Specificaties
Guarantee
Credit
From
Bekijk deze spaarbank
Disclaimer - Dit is geen financieel advies.Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze Actie!
Flexibel sparen met Renault Bank!
Toch nu direct starten met sparen via Renault Bank?