Raisin

Sparen

Sparen betekent het structureel opzij zetten van geld om het op een later moment uit te geven. Sparen is belangrijk om uzelf of uw kinderen voor te bereiden op financiële uitgaven in de toekomst. Hierdoor heeft u op zowel korte als lange termijn voldoende geld gespaard om met financiële verrassingen om te kunnen gaan. 

Raisin

Verschillende mogelijkheden van sparen

Op tebnv.nl informeren wij u graag over de verschillende manieren van sparen. Om dat het Nederlandse volk zo spaarzaam is, zijn er ook veel verschillende spaarvormen beschikbaar. Op tebnv.nl splitsen we de mogelijkheden op in particulier en zakelijk sparen. 

Particulier sparen

Voor particulieren zijn er veel verschillende spaarmogelijkheden. Bent u op zoek naar een spaarrekening met de hoogste rente? Of sluit u toch liever een internetspaarrekening af? Op tebnv.nl leest u meer over particulier sparen in verschillende vormen. Graag spaarrekeningen vergelijken? Ook dan bent u op de juiste plek! Vergelijk de beste spaarrekeningen in de module filter op uw voorkeuren. 

Zakelijk sparen

Ook voor bedrijven kan het aantrekkelijk zijn om te sparen met een spaarrekening bij de bank. Dankzij spaarrekeningen voor ondernemers  is het mogelijk een zakelijke spaarrekening te openen. Ondanks dat het aanbod zakelijke spaarrekeningen minder groot is dan particulieren, zijn er voldoende spaarrekeningen voor u om uit te kiezen.. Vraag bij de desbetreffende bank na of uw bedrijfsvorm ook een zakelijke spaarrekening kan openen. 

Heeft u overtollig werkkapitaal ter beschikking? Dan kunt u dit op uw zakelijke spaarrekening zetten tegen een variabele spaarrentevergoeding. 

Bouw uw buffer op

Het voornaamste doel van sparen is uiteraard het opbouwen van een buffer. Want met een buffer bent u op korte termijn voorbereid op onverwachte en grote uitgaven. Hierbij kunt u denken aan onderhoud van uw huis, vervangen van apparaten binnen uw bedrijf of andere kosten. 

Wilt u graag uw buffer berekenen? Ga dan online op zoek naar een buffer berekenaar. Hiermee berekent u snel het bufferbedrag dat bij uw situatie past. 

Hoeveel geld wilt u maandelijks opzij zetten?

Nibud (Nationaal Instituut Budgetvoorlichting) adviseert maandelijks 10% van het totaal maandelijks inkomen opzij te zetten. Hiermee kunt u uw noodzakelijke uitgaven doen en toch het bufferbedrag op peil houden. 

Houdt u maandelijks niet voldoende geld over om uw buffer aan te vullen? Zorg dan dat er extra ruimte vrijkomt in uw begroting. Zijn er bijvoorbeeld andere posten waarin u veel uitgeeft in vergelijking met andere huishoudens? Hulp nodig? Schakel dan persoonlijk budgetadvies in!

Meer sparen? Extra spaartips

Kunt u maandelijks meer geld opzij zetten? Dan is een open spaarrekening waarbij u flexibel kunt storten wellicht iets voor u. U bepaalt zelf iedere maand hoeveel geld u naar uw spaarrekening overmaakt. Kiest u liever voor automatisch sparen? Dan gaat er automatisch iedere maand een bedrag naar uw spaarrekening. 

Wilt u graag meer spaartips lezen?

Zoek de beste spaarbank voor u!Vergelijk alle spaarbanken Naar vergelijker
Disclaimer - Dit is geen financieel advies.Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze Actie!
Flexibel sparen met Renault Bank!
Toch nu direct starten met sparen via Renault Bank?