Raisin

Younited

Mocht u kiezen om te sparen, dan kunt u kiezen voor diverse banken in Nederland. Het is ook mogelijk om geld te sparen in het buitenland, zodoende ook bij Younited uit Frankrijk. Younited is een online platform dat in 2009 is opgericht door Bankiers in Parijs. Het is in de afgelopen jaren gegroeid tot een belangrijke speler in Europese consumentenkrediet markt. Vandaar dat Raisin de bank heeft opgenomen en de mogelijkheid heeft gecreëerd om deze bank te kiezen om geld op een spaarrekening te plaatsen.

De Franse bank is nog niet geheel bekend bij iedere Nederlander, vandaar dat we de bank hier zullen reviewen. De bank is zichtbaar via het online platform van Raisin om hier de financiële aspecten te zien, zoals rentes en de bijhorende voorwaarden. Bekijk Raisin voor het sparen op Younited.

Bekijk deze spaarbank
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Specificaties Gebruikerservaringen

Details van deze spaarbank

Younited

Bij het oprichten van Younited hadden ze het doel om sneller, gemakkelijker en goedkoper toegang te krijgen tot leningen dan op dat moment van toepassing was bij de traditionele banken. Het online platform brengt kredietnemers en kredietverstrekkers op een ongecompliceerde manier samen, waardoor er meer betaalbare financieringsopties mogelijk zijn. Bij banken is het gewoonlijk om kapitaal aan te trekken op de spaarmarkt via deposito in termijn. Daarnaast worden financieringen verstrekt door investeerders. Deze zijn bereid om geld te lenen aan kredietnemers en dat wordt mogelijk gemaakt door het platform Younited.

Younited verstrekt leningen in Frankrijk, maar ook in andere landen zoals Spanje, Italië, Portugal en Duitsland. Naast leningen biedt Younited in de meeste van deze landen en sinds kort in Nederland ook termijndeposito's aan met aantrekkelijke spaarrentes. Vanaf 2021 heeft Younited meer dan € 3,3 miljard aan leningen verstrekt aan meer dan 1 miljoen klanten. Het bedrijf heeft meer dan 500 mensen in dienst en wordt gesteund door investeerders zoals de grote Franse coöperatieve bankgroep Crédit mutuel Arkéa en investeringsbank Goldman Sachs.

Spaaraanbod van Younited

Wat het spaaraanbod precies inhoudt bij de Franse bank Younited is niet geheel bekend. Er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar van lenen tot sparen. Voor de Nederlander is alleen het concept sparen interessant omdat via Raisin alleen de mogelijkheid wordt gegeven om geld te sparen via Younited. In de review wordt daarom ook alleen de optie van sparen behandeld.

Deposito sparen

Als eerst moet u een account aanmaken via Raisin. Dan kunt u diverse bankmogelijkheden bekijken, waaronder de optie van Younited. Er zijn geen extra kosten verbonden voor het openen van een spaarrekening en er kan gekozen worden voor een looptijd van 2 jaar tot 5 jaar. Hoe hoger de looptijd des te hoger het rentepercentage. Als het vergeleken gaat worden met de rente in Nederland, dan is de rentepercentage een stuk gunstiger dan het sparen bij Nederlandse banken.

Bij Younited begint het nominaal sparen bij 1 jaar met een rentepercentage van 1,42%. De looptijd heeft een constante jaarlijkse stijging. Kiest u voor 2 jaar dan ontvangt u 2% per jaar, 3 jaar is 2,51% per jaar, 4 jaar is 2,55% per jaar en als laatste kunt u kiezen voor een looptijd van 5 jaar met een rentepercentage van 2,60%. In dit geval is de rente 2,51% in drie jaar het meest gunstigst.

Aangezien Frankrijk een land is dat bij de Europese Unie zit, hoeft er geen bronbelasting betaald te worden voor niet ingezetenen.  

Voorwaarden

De voorwaarden van Younited zijn niet geheel speciaal. Het enige wat belangrijk is, is dat u zich aanmeld volgens de voorwaarden van Raisin om zo bij Younited te komen. Bij het selecteren van een spaarmogelijkheid worden altijd de algemene voorwaarden aangeboden. We raden iedereen aan om deze even door te nemen om verrassingen te voorkomen.

Voordelen en nadelen

Het geld dat u spaart wordt beschermt tot een bedrag van €100.000. Dit bedrag wordt verzekerd via het Franse depositogarantiestelsel (“Fonds de Garantie des Dépôts et de Résolution”). Het voordeel van deze regeling is dat het voor iedereen geldt die een Europese nationaliteit heeft.

Het voordeel door gebruik te maken van Raisin is voornamelijk het spelen met rekeningen. U heeft de mogelijkheid om meerdere spaarmogelijkheden tegelijkertijd te gebruiken. Daarnaast zorgt Raisin er zeer goed voor dat er veilig omgegaan wordt met het geld. Wanneer het fout gaat, dan doet Raisin uit ervaring er alles aan om het probleem op te lossen op zeer kort termijn.

Wanneer het op uitbetalen aankomt, dan wordt er altijd een termijn aangegeven. Bij Younited is het termijn van uitbetalen 7 dagen. Dit wordt dan wel weer gecompenseerd dat het bedrag in Euro’s uitbetaald wordt. Hierdoor hoeft u ook geen zorgen te maken voor complexe valutaveranderingen.

Als laatst kan er ook geen direct contact gelegd worden met Younited, maar loopt dit via Raisin. Eventuele veranderingen of wensen kunnen niet doorgevoerd worden en u moet het doen met de gegeven financiële cijfers. Daarnaast is er een vrije kapitaalbeheer actief in Europa, maar deze is in sommige gevallen beperkt. Gelukkig komt dit nauwelijks voor, maar kan wel een risico zijn wanneer u ervoor kiest om te sparen via Raisin.

Sparen via Raisin

Zoals hierboven al vermeld dient u een account aan te maken bij Raisin om vervolgens via Younited te kunnen sparen. Hiervoor kunt u gebruik maken van de website of applicatie van Raisin. Houd er rekening mee dat geld storten doorgaans 2 dagen duurt. Wanneer u geld terugstort van Younited, dan wordt het teruggestort op het account van Raisin. Vanuit daar kunt u het bedrag veilig overboeken naar uw eigen doorlopende rekening.

De website is zeer gebruiksvriendelijk, al wordt het nog niet door veel Nederlanders gebruikt. Of dit in de toekomst gaat veranderen blijft nog een vraag.

Klantenservice

De communicatie zal te allen tijde gaan via Raisin en direct contact opnemen met Younited heeft in principe weinig nut. U kunt eenvoudig gebruik maken van de telefoon, chat of mail. De reactiesnelheid is zeer hoog en de kwaliteit van de service is in orde. U kunt ook de FAQ raadplegen om snel antwoord te vinden op standaard vragen.

Conclusie

Het aanraden van de nieuwe aanwinst van Raisin, genaamd Younited is zeker een aanrader. Met name de mogelijkheid van 3 jaar is zeer gunstig. Daarnaast is Raisin zeker een platform om eens naar te kijken. Als er gekeken wordt naar de gebruikers van Raisin, dan zijn deze vrij positief. Het enige wat wij willen meegeven is: Vertrouwd u het niet, dan moet u het ook niet doen. Zorg er in ieder geval wel voor dat u de voorwaarden leest van de Europese bank!

Is Younited iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van Younited
Specificaties
Guarantee
Credit
From
Bekijk deze spaarbank
Disclaimer - Dit is geen financieel advies.Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze Actie!
Flexibel sparen met Renault Bank!
Toch nu direct starten met sparen via Renault Bank?