Raisin

Spaarrekening kiezen

Voordat u op zoek gaat naar een spaarrekening, moet u even de tijd nemen om uw behoeften te evalueren. Voor velen kan een hoogrentende spaarrekening (een met een hoog jaarlijks percentagerendement (APY)) een topprioriteit zijn, omdat u hiermee meer geld kunt verdienen met uw spaargeld. Gemak kan ook belangrijk voor u zijn. Als u uw betaal- en spaarrekening bij dezelfde bank heeft, kunt u gemakkelijk en snel geld overmaken tussen beide. Als u een percentage van uw salaris kunt laten omleiden of het wisselgeld van een aankoop automatisch op een spaarrekening kunt laten zetten, zijn dit ook handige manieren om uw saldo op te bouwen. De vraag is: hoe belangrijk zijn deze opties voor uw situatie?

Raisin

Wat is een spaarrekening?

Een spaarrekening is een rekening waarop u uw geld stort en rente ontvangt. In tegenstelling tot uw dagelijkse zichtrekening, zult u waarschijnlijk niet vaak over het geld hoeven te beschikken. Sommige spaarrekeningen beperken de toegang tot uw geld en hebben een vaste rentevoet voor een bepaalde tijd. Deze vaste spaarrekeningen hebben vaak een betere rente dan laagdrempelige spaarrekeningen. Gemakkelijk toegankelijke rekeningen kunnen een lagere rente of variabele rente hebben. U kunt meer dan één spaarrekening tegelijk hebben, maar overdrijf niet met hoeveel u opzijzet. Als u dat wel doet, houd u mogelijk niet genoeg over voor uw dagelijkse uitgaven.

Soorten spaarrekeningen

Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten rekeningen waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar een plaats voor uw spaargeld.

Basis

Deze hebben meestal weinig of geen vereisten voor een minimaal dagelijks saldo. En ze zijn verkrijgbaar bij zowat elke fysieke bank of kredietvereniging. Maar hun jaarlijkse percentageopbrengsten (APY’s) zijn meestal niet zo hoog als bij sommige van de andere accounttypen.

Hoge rente

Dit wordt ook wel een hoogrentende spaarrekening genoemd. Het biedt een APY die veel hoger is dan het tarief van een basisspaarrekening. Hierdoor kunnen klanten hun spaargeld sneller laten groeien. Deze komen meestal vaker voor bij onlinebanken, hoewel sommige fysieke banken ze mogelijk aanbieden aan klanten met een bepaald minimumsaldo.

Jumbo

Deze accounts zijn bedoeld voor mensen met een hoog vermogen. Deze vereisen meestal een minimale storting van ten minste $ 100.000 en bieden hogere APY’s dan de meeste andere soorten spaarrekeningen.

Geldmarktrekeningen

Een geldmarktrekening is technisch gezien een apart type depositorekening. Het is een kruising tussen een spaarrekening en een betaalrekening. Ze worden vaak op één hoop gegooid met spaarrekeningen omdat hun functies vrij gelijkaardig zijn. Geldmarktrekeningen bieden doorgaans vergelijkbare APY’s als spaarrekeningen, maar ze geven u meer opties om uw geld
 op te nemen, waaronder een debet kaart en mogelijkheden voor het schrijven van cheques bij sommige banken.

Onlineaccounts

Deze mogelijkheid kan elk van de hierboven genoemde accounttypen zijn. Wat hen onderscheidt, is dat ze worden aangeboden door een bank die geen fysieke vestigingen heeft. Dit verlaagt de bedrijfskosten van de bank en stelt hen in staat klanten minder kosten in rekening te brengen en hogere APY’s te bieden.

Waar u op moet letten bij het kiezen van een spaarrekening

Hoewel een spaarrekening een van de eenvoudigste financiële producten is, komt er toch meer bij kijken dan alleen rentetarieven. U moet ook de verschillende manieren waarop accounts werken, overwegen en evalueren en uw persoonlijke omstandigheden onderzoeken voordat u er een kiest en opent. Hier zijn een aantal factoren om te overwegen.

Controleer of u in aanmerking komt

Om een spaarrekening te openen, vereisen de meeste banken dat u een vorm van identificatie en een rekening met een adres erop verstrekt. Geaccepteerde documenten bevatten vaak een paspoort; rijbewijs; militaire of overheidsidentificatie; Sociale zekerheidskaart; geboortecertificaat; of nutsbedrijf, creditcardrekening of bankafschrift. Kredietverenigingen hebben meestal aanvullende geschiktheidscriteria voor lidmaatschap en u moet lid zijn om een account te openen. Deze criteria omvatten meestal een soort associatie met de kredietunie, zoals wonen in een lokale gemeenschap, doneren aan een specifiek doel of werken in een specifieke branche.

Bepaal hoe u het geld gaat gebruiken

Bepaal eerst hoe u het geld dat u bespaart wilt gebruiken. Omdat ze liquide zijn, zijn spaarrekeningen geweldige plaatsen om noodfondsen op te bouwen. Ze zijn ook ideaal als aanbetaling voor een toekomstige aankoop van een huis bijvoorbeeld.

Vergoedingen en kosten

Het volgende waar u naar moet kijken, zijn vergoedingen en kosten, omdat deze snel de rente kunnen verbruiken die u wordt betaald. Typische heffingen zijn onder meer kosten voor het bijhouden van rekeningen, opnamekosten en minimumsaldo kosten.

Vergelijking

Niet elke bank biedt dezelfde tarieven, vergoedingen of gemakkelijke toegang tot uw geld. Neem de tijd om de belangrijkste factoren op te sommen die u op een spaarrekening nodig heeft. Kijk dan wat elke bank te bieden heeft voordat u een beslissing neemt.

Toegang tot uw geld

Het is belangrijk om te weten hoe snel en gemakkelijk u aan uw geld kunt komen. Dus een vraag die u zich moet stellen, is of de geldschieter een gratis te gebruiken geldautomaat in de buurt van uw huis of kantoor heeft.

Meer lezen over spaarrekening kiezen?

Op Tebnv leest u meer over soorten spaarrekeningen, spaarvormen, reviews van spaarbanken en meer. Wilt u graag meer informatie over een specifieke spaarbank of een specifieke spaarsoort? Neem dan een kijkje op de website en kom meer te weten over alle spaarmogelijkheden.
 

Zoek de beste spaarbank voor u!Vergelijk alle spaarbanken Naar vergelijker
Disclaimer - Dit is geen financieel advies.Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze Actie!
Flexibel sparen met Renault Bank!
Toch nu direct starten met sparen via Renault Bank?