Raisin

Sparen met de hoogste rente

De rente is een percentage die u krijgt op een bedrag dat u stort op een spaarrekening. Het is belangrijk dat u een positieve rente ontvangt om een hoger bedrag te krijgen op uw spaarrekening. Ieder jaar wordt er een rentepercentage uitgekeerd over het bedrag dat op de spaarrekening staat. Voor elk persoon geldt dan ook hoe hoger de rente, hoe hoger het bedrag dat u ontvangt, maar via welke manier kunt u aan een hoge rente komen?

Raisin

Lage spaarrente

Momenteel is de spaarrente ontzettend laag, met een gemiddelde rentepercentage van 0,03% op een vrij opneembare spaarrekening in Nederland. Dit is niet altijd het geval geweest, waarbij tegenwoordig het redelijk karig is, was het rendement in het verleden een stuk hoger en gunstiger. 

De reden waarom de rentes zo laag zijn komt voornamelijk door de Centrale Bank van Europa (ECB). De rentes worden juist laag gehouden om de economie draaiende te houden. Dit is mede dankzij de Corona crisis te danken, met de gedachtes dat als de rente laag is, er meer bestedingen verricht gaan worden. Het is dus de bedoeling dat minder mensen sparen. 

Ga op zoek naar de hoogste rente

U kunt er voor kiezen om een spaarrekening te openen, waar geld op gezet kan worden. U kunt zelf bepalen wat je startbedrag is en kunt er ieder moment een extra bedrag bij storten. Hoe hoger uw bedrag op de spaarrekening hebt, hoe hoger het rentebedrag zal worden. Naast dat u de mogelijkheid heeft om geld bij te storten, is het bij een spaarrekening ook mogelijk om geld op te nemen, ieder moment van de dag. 

Als u zoekt naar een spaarrekening met een hoge rente, dan is de beste optie om te doen, vergelijken. U kunt aan de hand van een vergelijkmodule verschillende rentes zien. De vergelijkmodule die u op deze site vind kan helpen bij het zoeken van de hoogste rentes en bij welke bank dit geldig is. Overigens worden er ook andere aspecten getoond, als de populariteit, de score, de gebruiksgemak etc. Hierbij worden de actuele cijfers gegeven en helpt de module u met het maken van de beste keuze. 

Welke bank heeft de hoogste spaarrente

Als er gekeken wordt naar de verschillende banken op 19-10-2021 dan is de hoogste spaarrente momenteel 0,40% bij de ASN Bank (Jeugdsparen). Er bestaan percentages van 0,01% maar dit wordt niet ervaren als positief. Het valt op dat de jongeren vaker een hoger percentage krijgen dan de volwassenen, dit komt ook vaker omdat het bedrag van de jongeren minder hoog is.  

Wilt u sparen zonder voorwaarde dan kunt u ook terecht bij de Renault Bank (via Raisin) waarbij er een rentepercentage van 0,35% wordt uitgekeerd op het bedrag. Al zijn er maar 6 banken waarbij je een spaarrekening boven de 0,1% kunt hanteren. Het is zonder voorwaarde, zoek daarom goed uit of u hier voordeliger in uitkomt. 

Wilt u kiezen voor een veel hogere spaarvorm, dan moet u kiezen voor Deposito sparen. Hierbij stort u een bedrag op de rekening, alleen kunt u niet bij het bedrag voor een bepaalde periode. De hoogste rentepercentage is 1,50% bij de Bigbank Deposito. Let wel op dat er andere voorwaarde aan vast zitten dan bij een standaard spaarrekening. 

Verwachting

Momenteel zijn de verwachtingen dat de Europese Centrale Bank de rentes tot het einde van 2021 laag houdt en enige verwachtingen is niet tot nauwelijks te voorspellen. Het verwachtingspatroon is wel dat u na 2021 nog steeds een lage rentepercentage uitgekeerd, waarbij een spaarrekening met een rente van 0,00% is steeds meer aanwezig. Volgens verwachtingen is het in de komende periodes dan ook alles behalve gunstig om een spaarrekening te hebben omdat het mogelijk is dat je een negatieve rente krijgt. Hiermee wordt bedoeld dat je moet betalen om te sparen. Hierdoor wordt het deposito sparen een stuk interessanter, omdat via deze manier van sparen, meer geld verdient kan worden over een bepaalde periode. 

Tips bij het krijgen van hoge rentebedragen

Onderstaand leest u een aantal tips voor het verkrijgen van een hoge rente:

  • Gebruik de vergelijkmodule om te zien waar hoge rentes uitgekeerd worden en welke banken een hoge score scoren. Hierdoor kunt u zien of de bank ook geschikt is voor uw spaarrekening;
  • Heb jij het geld voor een langere periode niet nodig, dan is deposito sparen zeer geschikt voor u. Dit is in de toekomst een van de manieren die ervoor zorgen dat jij een hogere spaarrente krijgt; 
  • Lees de voorwaarden van de bank zodat u nooit in een negatieve spaarrente terecht komt. Dit is het laatste wat u wilt, aangezien iedereen geld wilt verdienen over het spaarbedrag;
  • Wanneer je een goede spaarrekening hebt, kunt u gebruik maken van de optie automatisch sparen. Dit zorgt ervoor dat er automatisch een bedrag wordt gestort op de spaarrekening en zo is het bedrag dat de rente uitkeert ook hoger. (In dit geval geen hoger spaarrente, maar wel een hoger rente bedrag);
  • Kies voor het rente op rente methode. Dit zorgt ervoor dat er een rentebedrag wordt uitgekeerd op het bedrag dat dan momenteel op de rekening staat. Zo krijgt u rente op de rente van vorige keer. 
     
Zoek de beste spaarbank voor u!Vergelijk alle spaarbanken Naar vergelijker
Disclaimer - Dit is geen financieel advies.Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze Actie!
Flexibel sparen met Renault Bank!
Toch nu direct starten met sparen via Renault Bank?