Raisin

Zakelijk spaarrekening

Als het gaat om uw bedrijfsfinanciën, zijn zaken als het beheren van een bedrijfsbudget, het begrijpen van uw balanse en het in de gaten houden van uw uitgave allemaal belangrijke componenten om financieel succesvol te zijn. Als het echter om zakelijke bankrekeningen gaat, bestaat er vaak verwarring over welke rekeningen u moet hebben.

Raisin

Als ondernemer is het hebben van een zakelijke bankrekening belangrijk. U wilt er zeker van zijn dat u uw zakelijke financiën apart van uw persoonlijke financiën bijhoudt. Maar hoe zit het met een zakelijke spaarrekening? Vraagt u zich af: "Heb ik een zakelijke spaarrekening nodig"?

Waarom u een zakelijke spaarrekening nodig heeft

Het is erg belangrijk om een zakelijke spaarrekening (of rekeningen) te hebben waarop u consequent zakelijke fondsen stort. Maar waarom heeft u een zakelijke spaarrekening nodig? Er zijn verschillende redenen.

Voor zakelijke noodgevallen

Net als in uw persoonlijke leven, wilt u geld opzij zetten voor ongeplande zakelijke uitgaven of noodgevallen. Naast een zakelijke verzekering wilt u ook minimaal drie tot zes maanden kapitaal opbouwen om uw maandelijkse zakelijke kosten te dekken.

Om uw bankrelatie te verbeteren

Bij het aanvragen van een zakelijke lening kan het hebben van een zakelijke spaarrekening uw kansen op goedkeuring vergroten. Als u geld op uw spaarrekening heeft, laat u de bank zien dat u geld kunt besparen en dat u de lening kunt terugbetalen. Financiële instellingen beoordelen bankrekeningen en eerdere leningen om hen te helpen bij het nemen van hun leningsbeslissingen.

Voor toekomstige zakelijke projecten

U kunt een zakelijke spaarrekening openen voor toekomstige zakelijke projecten of om te sparen voor iets waarmee u uw bedrijf kunt uitbreiden. Zo hoef je geen zakelijke schulden aan te gaan (waardoor u meer rente krijgt). Het geld dat u bespaart, kan ook worden besteed aan marketing en PR voor uw producten en diensten om uw klantenbestand uit te breiden.

Om rente te verdienen

Met een zakelijke spaarrekening kunt u rente krijgen over uw geld. Bekijk verschillende banken om te zien wie de hoogste rente biedt, zodat u het meeste uit uw geld kunt halen. Vergeet niet te vragen naar de voorwaarden zoals minimumsaldi en transactielimieten.

Hoeveel zakelijke spaarrekeningen heeft u nodig?

Om verwarring te voorkomen, is het scheiden van activa belangrijk. Dus als het gaat om het aantal zakelijke spaarrekeningen dat u moet hebben, kunt u er meerdere afsluiten. U kunt er bijvoorbeeld een hebben voor belastingen, een voor noodgevallen en een voor toekomstige projecten. De beslissing over het exacte aantal hangt af van hoe u uw bedrijfsfinanciën wilt organiseren. Zorg ervoor dat u uw dagelijkse transacties strikt op uw betaalrekening bewaart.

Aandachtspunten bij het zoeken naar een zakelijke spaarrekening

De sleutel tot het verkrijgen van de beste zakelijke spaarrekening voor uw specifieke bedrijf is om de opties grondig te vergelijken, en dat betekent dat u alles in overweging moet nemen, van het algemene tarief tot de kleinere details van de rekening. Elke zakelijke rekening heeft verschillende functies, maar hier zijn een paar algemene factoren die je misschien in gedachten wilt houden:

Is de rente inclusief een bonus?

Af en toe bevatten zakelijke spaarrekeningen een bonustarief - meestal op gemakkelijk toegankelijke rekeningen. Dit is een extra rente die wordt toegepast naast de hoofdrente. Het duurt slechts een bepaalde periode. Hierna verdien je alleen het hoofdtarief. Houd er ook rekening mee dat gemakkelijk toegankelijke rekeningen meestal een variabele rente hebben en dat de hoofdrente (en mogelijk de bonus tenzij deze vast is) op elk moment door de spaaraanbieder kan worden verlaagd.

Wat zijn de beperkingen?

Sommige zakelijke spaarrekeningen zijn alleen beschikbaar voor specifieke soorten bedrijven. Een account kan bijvoorbeeld alleen in aanmerking komen voor een naamloze vennootschap of een eenmanszaak. In andere gevallen staat het alleen open voor bepaalde bedrijfssectoren, zoals liefdadigheidsinstellingen of klantenaccounts voor advocaten.

Wat is het minimale saldo om een zakelijke spaarrekening te openen?

De meeste zakelijke spaarrekeningen hebben een minimale investeringsvereiste voor zowel de opening als de levensduur van de spaarrekening. Dit kan variëren van slechts 1 euro voor een gemakkelijk toegankelijke rekening, met opzegrekeningen vanaf 100 euro en vastrentende obligaties van 1.000 euro en hoger.

Krijgen zakelijke betaalrekeningen rente?

Zakelijke betaalrekeningen verdienen weinig of soms helemaal geen rente voor tegoeden. Zakelijke spaarrekeningen verdienen een hogere rente en kunnen uw bedrijf een beter rendement opleveren in vergelijking met het laten staan van dit geld op uw zakelijke zichtrekening.

Wat is een zakelijke depositorekening?

Zakelijke deposito's (of beleggingsrekeningen) zijn een soort spaarrekening waarmee uw bedrijf rente kan verdienen over forfaitaire bedragen of reguliere geldbedragen die op de rekening worden gestort. Er kan een opzegtermijn zijn die u moet voorzien om opnames te doen. Als u niet de vereiste kennisgeving doet, kunt u worden bestraft, meestal met renteverlies.

Zakelijke depositorekeningen zonder voorafgaande kennisgeving (ook wel direct of gemakkelijk toegankelijke rekeningen genoemd) zijn geschikt als u wilt voorkomen dat u gestraft wordt voor ongeplande opnames. Er kunnen echter hogere rentepercentages worden verkregen op opzegrekeningen, dus als u opnames op langere termijn kunt bekijken, kan dit beter zijn voor uw bedrijf. Opzegtermijnen zijn doorgaans zeven, 30, 60 of 90 dagen, hoewel sommige rekeningen andere termijnen bepalen. Over het algemeen geldt: hoe langer de opzegtermijn, hoe hoger de rente.

Zoek de beste spaarbank voor u!Vergelijk alle spaarbanken Naar vergelijker
Disclaimer - Dit is geen financieel advies.Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze Actie!
Flexibel sparen met Renault Bank!
Toch nu direct starten met sparen via Renault Bank?