Raisin

ASN Bank

De bank die in 1960 is opgericht, heeft zich kunnen vestigen in Nederland, als een middenmoter bank. Dit veranderde in 2017 toen ze aansloten bij de Volksbank en komt het dichterbij de ‘top bank’. De staatsbankorganisatie richt zich voornamelijk op de financiële aspecten. De bank staat voor Algemene Spaarbank Nederland en daardoor zou u kunnen denken dat het een echte spaarbank is. Dit wordt volgens klanten ook gewaarborgd en daarom hebben we voor u deze bank onderzocht. In deze review wordt er voornamelijk gekeken naar het onderdeel sparen bij de ASN Bank.

Bekijk deze spaarbank
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Specificaties Gebruikerservaringen

Details van deze spaarbank

De ASN Bank

De ASN Bank positioneert zichzelf als een duurzame spaarbank. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij de bank, met name op klimaatverandering, biodiversiteit en mensenrechten. Bij de ASN Bank kunt u terecht als particulier, maar ook als zakelijke klant om onder andere verantwoord te sparen, beleggen, betalen of een hypotheek af te sluiten. Doordat ze bij de Volksbank staan hebben ze ook een sterke positie gecreëerd. De eerste stap die menig mens zet, is het bezoeken van de website. De website heeft een sterke navigatie en u kunt eenvoudig door de website heen scrollen. De kleurcombinatie heeft een witte achtergrond met een roodoranje kleuraccenten. Onderaan de website kunt u ook verschillende scores zien, de ze hebben gekregen van andere organisaties. Als de cijfers kloppen, dan scoren ze relatief goed!

Spaaraanbod van de ASN Bank

Als er gekeken wordt naar het spaaraanbod van de ASN Bank, dan draait dit voornamelijk op sparen waarbij er gekeken wordt naar de mens, dier en natuur. Door uw geld op een duurzame spaarrekening te zetten, help je mee met het financieren van onder andere huisvestingen, waterschappen, groene energie (wind en zon) en zorg. U zet uw geld opzij voor later, maar ondertussen werken we met het geld voor een betere wereld. Er zijn drie soorten spaarrekeningen te vinden bij ASN Bank

ASN IdeaalSparen

Het ideaal sparen is de spaarvorm waarbij er veel vrijheid wordt gegeven. Het is mogelijk om geld op de spaarrekening te storten en af te halen, wanneer dat het beste voor u uitkomt. Er wordt een variabele rente van 0,01% gegeven. Dit is overigens relatief laag, maar dat komt door de lage rentes. Door te sparen via sparen bij ASN help je kosteloos mee aan het verbeteren van de wereld en dat maakt het sparen zo ideaal, vandaar de naam!

ASN JeugdSparen

Het is mogelijk om te sparen voor het kind, om ze een toekomstig financieel steuntje te geven. Dit kan gedaan worden door geld op een spaarrekening te geven en het gespaarde geld wordt op de 18e verjaardag uitgekeerd. Dit geld kan dan gebruikt worden voor een rijbewijs, studie of andere mogelijkheden. U kunt er zelf voor kiezen hoeveel geld er op de rekening komt, maar dit bedrag blijft vast staan. Er kan van te voren geen geld eraf gehaald worden. Over het bedrag wordt een rentepercentage van 0,40% en het wordt belastingvrij geschonken. Het kan overigens ook gedaan worden door de opa en oma, voor de kleinkinderen!

ASN DepositoSparen

Als er gekozen wordt voor deze spaarvorm, dan wordt er een bedrag op de rekening gezet en dit staat voor 10 jaar vast. Dan kan er gekozen worden voor twee vormen van rente ontvangen. Als eerste kun je jaarlijks 0,15% krijgen waarbij een minimaal bedrag van €500. Daarna kunt u ook een maandelijkse rente krijgen van 0,05%, maar dan dient er een minimaal bedrag gegeven te worden van €5000. Mocht u het geld eerder willen opnemen dan het gegeven termijn, dan zal er een boete over gegeven worden!

Voorwaarden ASN Sparen

Bij ASN Sparen wordt er bij iedere spaarrekening de voorwaarden gegeven. Deze staan relatief gelijk aan de voorwaarden die gegeven wordt door de Volksbank. Een standaard voorwaarden die ASN hanteert is dat u een betaalrekening dient te hebben, om een spaarrekening te openen. Het is een feature die gegeven wordt voor de klant en ook kosteloos afgesloten kan worden. Op de website vindt u meer informatie over de voorwaarden!

Voordelen van ASN Bank

Het duurzaam ondernemen bij de ASN Bank wordt gedaan volgens de regelgeving die de Europese Unie voorop stelt over duurzaamheid. Een voorbeeld is het beleggen in fondsen die dan in de hoogste categorie bevinden van duurzaamheid.

De ASN bank kan gebruik maken van de Nederlandse Depositogarantie. Hierdoor wordt iedere spaarrekening tot de €100.000 verzekerd. Mocht u een bedrag boven de €100.000 komt, dan is het resterende bedrag niet door de depositogarantie verzekerd.

Nadelen van ASN Bank

Het grote nadeel van het gehele sparen is wanneer het bedrag boven de €100.000 komt. Mocht dit bij u gebeuren, dan dient u een negatieve rente te betalen van 0,05%. Als uw bedrag €150.000 is, dan betaald u negatieve rente over €50.000.

Het is alleen geschikt voor ondernemers die klein zijn. Heeft u bedrijf meer dan 1000 transacties per jaar, dan is de bank al niet geschikt voor uw bedrijf.

ASN Bank applicatie

Wordt er gekeken naar de app van ASN Bank en de klanten, dan wordt deze relatief goed ervaren. Er zijn weinig storingen te vinden en de applicatie is zeer eenvoudig te gebruiken. In het begin dient u de app te beveiligen met een code en/of vingerafdruk. Dit wordt daarna gebruikt als extra verificatie, dat u ook daadwerkelijk de transactie maakt. Alle acties kunt u doen vanaf de app, van inzicht krijgen tot betalen!

Klantenservice

De ASN Bank heeft verschillende contactmogelijkheden. Het kan via de telefoon, mail, post of via de chat. Er wordt overigens goed gereageerd op verschillende vragen. Denk aan het begrip tonen, vriendelijk zijn en de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Bellen en de live chat kan gebruikt worden tijdens de kantooruren (08.00 tot 18.00 van maandag tot vrijdag). Verder wordt er op de mail zo snel mogelijk gereageerd en bij het sturen van een brief wordt binnen 5 dagen beantwoord.

Eindconclusie

Als het draait om het sparen, dan is het niet onderscheidend op basis van de spaarmogelijkheden. Ze onderscheiden zich voornamelijk door het inzetten op duurzame aspecten. Overal kunt u teruglezen dat de ASN Bank focust voor een betere wereld voor mens, dier en natuur. Op basis van verschillende onderzoeken, worden er weinig klachten gegeven over de ASN Bank en wordt het beschouwt als een betrouwbare bank. Dit geeft ons de reden om ASN Bank zeker aan te raden of in ieder geval eens te bekijken.

Al ligt de deposito rente lager dan overige banken, als de SNS bank of de Regiobank, maar dit willen ze goed maken door duurzaam te zijn. Over het algemeen zijn we positief over de bank!

Is ASN Bank iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van ASN Bank
Specificaties
Guarantee
Credit
From
Bekijk deze spaarbank
Disclaimer - Dit is geen financieel advies.Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze Actie!
Flexibel sparen met Renault Bank!
Toch nu direct starten met sparen via Renault Bank?