Raisin

Banca Promos

Er zijn Nederlandse banken, maar er zijn natuurlijk ook buitenlandse banken. Bij deze banken kan ook gespaard worden en dit wordt voornamelijk mogelijk gemaakt door Raisin. Dit geldt ook voor Banca Promos, een Italiaanse bank dat al 40 jaar actief is in de financiële sector. Doordat Banca Promos partner is van Raisin, kunnen Nederlanders via Raisin geld sparen bij deze Italiaanse bank en andere banken uit verschillende landen. Aan de hand van het online platform is het vrij eenvoudig om te sparen. Er wordt een account aangemaakt en vanuit dit punt kunt u lijntjes leggen met verschillende spaarbanken. Hierdoor is het spreiden van geld mogelijk, waaronder het sparen bij Banca Promos. De bank zal bij vele mensen niet geheel bekend zijn en daarom dat wij hier uitleg geven over Banca Promos en Raisin.

Bekijk deze spaarbank
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Specificaties Gebruikerservaringen

Details van deze spaarbank

Banca Promos

Deze bank is een onafhankelijke Italiaanse bank en het combineert nationale met internationale activiteiten. Ze gebruiken hun toewijding en expertise om de particulieren te helpen. Het leuke aan Banca Promos is voornamelijk dat ze niet houden aan standaard formules, maar bieden ze financiële oplossingen op maat. Ze zijn echt op zoek naar oplossingen om hun klant zo goed mogelijk te helpen. Zo worden er verschillende bank en beleggingsdiensten aangeboden, maar ook bedrijfsadvies op onder andere technologische innovaties. Een voordeel van Banca Promos is voornamelijk het continu verbeteringen zoeken en uitbreiden van hun product en diensten aanbod. Het is belangrijk dat er met een gezond verstand en verstandig gedacht wordt door de particulier. Uitgangspunten van Banca Promos zijn onder andere specialisatie, competentie, betrouwbaarheid en autonomie. De website en de logo is zeer eenvoudig in elkaar gezet, maar ziet er wel redelijk betrouwbaar uit.

Spaaraanbod van Banca Promos

Als we kijken op de website van Banca Promos, dan zien we alleen dat ze bezig zijn met financiële aspecten. Dit zijn aspecten van beleggen, sparen, lenen etc. maar concreet aanbod van financiële steun is niet echt te zien. Voor de Nederlanders is het mogelijk om een deposito spaarrekening te openen met Raisin.

Deposito sparen via Raisin

Door gebruik te maken van de diensten van Raisin, kunt u sparen bij Banca Promos. Door aan te melden bij Raisin kunt u Banca Promos selecteren en een spaarrekening openen. Het is mogelijk om een gratis rekening te openen voor 1,5 jaar. Het is overigens niet verlengbaar. Het rentetarief is overigens zeer laag, met name vergeleken met Banca Progetto. Het rentepercentage bij Banca Promos is voor een half jaar 0,01%, bij een jaar is dit 0,10% en bij anderhalf jaar is dit weer terug naar 0,01%. Dit doen ze voornamelijk om mensen maar een jaar te laten sparen. Als we gaan kijken naar de rentepercentage vergeleken met die van Nederlanders, dan is het niet echt voordeliger. De vraag is dan ook of het verstandig is om voor een jaar het geld in te leggen bij deze bank. Mocht u hier toch voor kiezen dient u minimaal €10.000 te sparen en maximaal €100.000.

Bij Banca Promos is geen bronbelasting aanwezig voor niet-ingezetenen. Dit zorgt ervoor dat u geen rekening hoeft te houden met bronbelasting. Mocht u kiezen voor een andere bank, dan is het mogelijk dat hier wel bronbelasting.

Voorwaarden

Mocht u kiezen voor een spaarrekening, dan is het verstandig om de voorwaarden te lezen. Deze zijn overigens standaard, maar omdat het gaat om buitenlandse banken, is het altijd handig om zeker te zijn dat er geen extra regelingen te zien zijn. Met name omtrent de bronbelasting of valuta is een belangrijk aspect om zekerheid te hebben. Door te registreren bij Raisin kunt u er wel vanuit gaan dat het betrouwbaar is. Er zijn namelijk stikte regelingen aan verbonden.

Voordelen

Bij het sparen zit een bescherming opgegeven. Bij de Italianen hebben ze een Italiaanse Depositogarantiestelsel (“Fondo Interbancario di Tutela dei Deposit”). Deze regeling geldt voor iedereen die woont binnen de Europese Unie.

Het sparen met Raisin wordt wat leuker gemaakt omdat u nu makkelijker kunt spreiden, mocht u veel geld hebben. U zet geld op een account en vanuit dat account kunt u sparen bij verschillende banken in Europa. Door verschillende spaarrekeningen te openen heeft u overigens wel meer veiligheid. Dit komt omdat het geld niet bij een bank zit, maar bij meerderen. U heeft overigens bij iedere bank recht op het garantiestelsel.

Nadelen

Het grote probleem dat er is, is het uitbetalen via Raisin. Dit komt omdat de betalingstijd rond de 10 werkdagen bedraagt. Dit is relatief lang in tegenstelling tot andere banken in Nederland waar het na 1 dag erop staat. Vanaf 2024 wordt dit veranderd naar 7 dagen. Ze betalen wel met de euro en dat scheelt weel moeilijkheden met de valuta.

Het tweede nadeel is dat het online geregeld is via Raisin. Mochten er problemen ontstaan, dan dient u deze via Raisin op te lossen. Het bespreken van verschillende voorwaarden wordt hierdoor ook minder eenvoudig tot niet mogelijk gemaakt. Met name voor mensen met eventuele wensen die graag even traditioneel langs willen gaan. Al hoewel het wel goed geregeld is door Raisin, is het toch wat lastiger voor sommige mensen.

Online van Raisin

Voordat het mogelijk wordt gemaakt om te sparen bij Banca Promos, moet u een account aanmaken bij Raisin. Dit doet u door aan te melden via de website of applicatie. Hierdoor kunt u dat centraal punt krijgen en vanuit daar kunt u naar verschillende banken. Dit is allemaal eenvoudig te doen via Raisin. Het storten van geld kan overigens wel een vertraging hebben van 1-2 dagen. Het geld wordt daarnaast ook steeds via Raisin gestort en teruggestort. Dan moet u apart het geld op uw eigen betaalrekening storten.

Klantenservice

Wanneer er bepaalde vragen of problemen zijn, dan dient u contact op te nemen met Raisin. Het heeft geen zin om contact op te nemen met Banca Promos, want ze verwijzen u door naar Raisin. U kunt dit doen door middel van de telefoon, chat of mail. Raisin reageert overigens snel en ze antwoorden goed. Op de website kunt u ook de veelgevraagde vragen bekijken om te kijken of uw vraag ertussen staat. Het voordeel is wel dat een eventuele taalbarrière weggehaald wordt.

Conclusie

Als eerste kunnen we Raisin zeker aanraden om eens te kijken voor Buitenlandse banken en hun spaarmogelijkheden. Raden we daarentegen ook Banca Promos aan? Ja en nee! Dit komt eigenlijk omdat de spaarvoorwaarden tegenvallen ten opzichte van de Nederlandse banken, maar het staat wel maar voor een jaar vast. Het is dus mogelijk om even voor een jaar 100k op een rekening te zetten en een jaar later 110k er af te halen. Dat is een winst van 10k en dat is niet verkeerd.

Is Banca Promos iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van Banca Promos
Specificaties
Guarantee
Credit
From
Bekijk deze spaarbank
Disclaimer - Dit is geen financieel advies.Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze Actie!
Flexibel sparen met Renault Bank!
Toch nu direct starten met sparen via Renault Bank?