Raisin

Zakelijk sparen vergelijken

Bij een zakelijke spaarrekening vindt u doorgaans een hogere rente dan bij een standaard zakelijke betaalrekening. Dit betekent dat ze een beter rendement bieden op de kasreserves van uw bedrijf.

Raisin

Denk bij het vergelijken en kiezen van uw zakelijke spaarrekening aan wanneer u dat geld nodig heeft en hoe u over het geld wilt beschikken.

Wat is een zakelijke spaarrekening?

Een zakelijke spaarrekening is een bankrekening waarop u inkomsten kunt sparen voor toekomstig zakelijk gebruik. U heeft snel en eenvoudig toegang tot geld van uw spaarrekening wanneer u het nodig heeft. Er zijn verschillende soorten spaarrekeningen waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van uw bank. Vraag altijd naar uw mogelijkheden voordat u een rekening opent.

U hoeft geen grote bedragen op een spaarrekening te storten. Bespaar in plaats daarvan naarmate uw bedrijf groeit. Kleine bedragen storten lijkt op dat moment misschien niet veel, maar het account zal geleidelijk oplopen terwijl u spaart. 

Elk bedrijf gebruikt een spaarrekening anders. Sommigen adviseren om 10% van de winst te besparen. Zodra u een goede buffer heeft opgebouwd, kunt u het bedrag dat u spaart verminderen. Stort geld op een zakelijke spaarrekening als onderdeel van uw zakelijke budget.

Voordelen van zakelijke bankrekeningen

Het openen van een zakelijke bankrekening voor uw bedrijf heeft vele voordelen, zowel persoonlijk als zakelijk. Hieronder leggen wij enkele van deze voorbeelden uit.

Houd financiën gescheiden

Een voordeel van het openen van een zakelijke bankrekening is het scheiden van uw zakelijke en persoonlijke financiën. Dit kan belangrijk zijn voor de belastingen en het kan voorkomen dat u zakelijke en persoonlijke uitgaven verwart.

Stelt zakelijk krediet op

Een bedrijf moet ook krediet opbouwen en het opzetten van een bankrekening is een manier om dit te doen. Als u van plan bent een lening af te sluiten of met een leverancier samen te werken, kan het hebben van een zakelijke kredietgeschiedenis helpen. Om een kredietgeschiedenis op te bouwen en toegang te krijgen tot kapitaal, kunt u ook overwegen een zakelijke creditcard aan te vragen.

De beste zakelijke spaarrekeningen vinden

Het openen van een zakelijke spaarrekening met een goede rente zou de oplossing kunnen zijn. Net als bij persoonlijke spaarrekeningen, kunnen zakelijke spaarrekeningen verschillende vormen aannemen. Het kiezen van de beste zakelijke spaarrekening hangt af van uw omstandigheden, bijvoorbeeld of u een klein bedrijf of een eenmanszaak heeft.

Om de beste zakelijke spaarrekening te vinden, moet u nadenken over het type rekening dat bij u past.

Directe toegangsrekening

Als u op korte termijn over het geld moet beschikken, kunt u met dit type rekening vrijelijk geld storten en opnemen wanneer het u uitkomt, terwijl u rente betaalt over het geld op de rekening.

Spaarrekening met vaste termijn

Deze rekeningen blokkeren uw geld voor een bepaalde termijn, tegen een vaste rentevoet, maar bieden daardoor een beter rendement. De termijnen hiervoor kunnen variëren van 1 tot 5 jaar, gedurende welke u uw geld niet kunt opnemen zonder een boete te betalen.

Kennisgeving spaarrekeningen

Deze rekening vereist dat bedrijven de bank op de hoogte stellen wanner ze hun geld op willen nemen. Deze opzegtermijn kan per bank verschillen, variërend van zeven dagen tot maximaal 180 dagen of meer. 

Zakelijke spaarrekeningen vergelijken

De beste spaarrekeningen voor bedrijven zullen een hoogrentende APY (annual percentage yield) opleveren, terwijl ze in overeenstemming zijn met de financiële doelen van de eigenaar. Ze kunnen een hulpmiddel zijn voor bedrijfsinvesteringen op lange termijn of een periodieke buffer voor uw bedrijf.

Een e-commercebedrijf dat op zoek is naar een vaste, betrouwbare rentevoet, heeft bijvoorbeeld een ander account nodig dan een startup die kortetermijnrendementen en frequente overdrachten wil.
Er zijn in ieder geval een paar ‘benchmarks’ waarmee je zakelijke spaarrekeningen kunt vergelijken. Zoek naar deze kenmerken en garanties op een depositorekening bij een financiële instelling.

Transparante rekeningvoorwaarden

Er moet duidelijk worden aangegeven wanneer en hoe vaak u en andere rekeninghouders met uw geld kunnen communiceren. Is er een minimale accounttermijn? Zijn ATM-kaarten beperkt tot eenmanszaken? Kunt u na een bepaalde periode een betere APY (annual percentage yield) onderhandelen?

Duidelijke tariefstructuren

Net als bij bredere accountregels, moeten bedrijfseigenaren inzicht hebben in wanneer vergoedingen worden beoordeeld, hoeveel er in rekening wordt gebracht en welke kosten flexibel zijn. Is de roodstandbescherming inbegrepen? Zijn automatische overschrijvingen inbegrepen in de maandelijkse overschrijvingslimiet?

Beloningen en voordelen

Veel banken bieden daarentegen hogere rentetarieven voor grote, terugkerende deposito's of hoge rekeningsaldi om bedrijven aan te trekken. Vraag naar kwijtgescholden kosten en introductieaanbiedingen waarmee u vroegtijdig uw interesse kunt maximaliseren en de kosten in het algemeen kunt verlagen.

Online en mobiel bankieren

Snel online bankieren vanaf een desktop, laptop of mobiel apparaat is essentieel voor oprichters van bedrijven die onderweg zijn. Zorg ervoor dat de financiële instelling veilige, snelle en beveiligde digitale toegang biedt.

Overig

Uw bedrijf heeft mogelijk andere behoeften, zoals geldautomaten, betaalpassen of zelfs diepere accounttoegang voor meerdere werknemers. Houd hier rekening mee voordat u serieus gaat zoeken.
Klantrecensies en lokale bedrijfsverenigingen kunnen u helpen bij het vinden van aanbevelingen over bankopties voor start-ups.

Zoek de beste spaarbank voor u!Vergelijk alle spaarbanken Naar vergelijker
Disclaimer - Dit is geen financieel advies.Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze Actie!
Flexibel sparen met Renault Bank!
Toch nu direct starten met sparen via Renault Bank?