Raisin

Banca Progetto

Naast banken in Nederland zijn er ook verschillende bekende banken in het buitenland. Dit geldt ook voor de Banca Progetto, een bank in Italië. De bank is opgericht in 1994 en is sinds 2015 onderdeel van Oaktree Capital management, een van de grootste investeringsbedrijven ter wereld. De Italiaanse bank is partner van Raisin. Nederlanders kunnen via Raisin geld sparen bij verschillende banken in Europa. Het is zeer eenvoudig te gebruiken door het online platform. Het leuke aan deze bank is dat u vanuit een centraal account geld kunt sparen bij verschillende banken. Het spreiden van geld kunt u het noemen. Via Raisin is het mogelijk om geld te sparen bij Banca Progetto in Italië. Het is een bank dat niet bekend is bij iedere Nederlander, daarom zullen we het financiële aspect bespreken van Banca Progetto in combinatie met Raisin.

Bekijk deze spaarbank
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Specificaties Gebruikerservaringen

Details van deze spaarbank

Banca Progetto

De Italiaanse bank is een bank die zich sinds 2015 voornamelijk richt op de digitale segmenten van financiële zaken. Door gebruik te maken van hun commercieel netwerk, zijn ze bekend door het gehele land. Ze richten zichzelf voornamelijk op particuliere klanten en kleine/middelgrote Italiaanse bedrijven. Ze geven aan dat ze waarden hebben voor de klanten. Ze focussen daarnaast ook op de bescherming, integriteit en zo zijn ze non-discriminatiebeleid. Het is geen slechte bank in Italië en ze blijven groeien. Door een partnerschap aan te gaan met Raisin wordt het sparen verbeterd en blijven ze groeien. De website oogt ook heerlijk Italiaans en professioneel. Er worden door middel van foto’s van Milaan en Rome een beeld gegeven. Dit komt omdat het hoofdkantoren van Banca Progetto in deze twee grote steden liggen. Er wordt het voor ons niet helemaal duidelijk gemaakt dat het een bank is. Dit komt omdat er weinig producten aangegeven worden. In het logo staat een sleutel van een kluis weergegeven en hiermee willen ze aangeven dat ze veilig en betrouwbaar zijn.

Spaaraanbod van Banca Progetto

Het spaaraanbod voor alle Italianen is redelijk onbekend bij ons, omdat de producten niet helemaal duidelijk worden gemaakt, maar het is wel duidelijk dat er verschillende financiële aspecten van sparen tot lenen aan bod komt. Voor Nederlanders is het mogelijk om een spaarrekening te openen via Raisin. Het is alleen mogelijk om een deposito spaarrekening te openen. Daarom zullen we ook alleen deze mogelijkheid van sparen behandelen.

Deposito sparen via Raisin

Mocht u willen sparen bij Banca Progetto, dan dient u eerst een account aan te maken bij Raisin. Vanuit dit platform heeft u de mogelijkheid om Banca Progetto te selecteren. Het openen van een deposito rekening is geheel gratis en er kan gekozen worden tot een looptijd van 3 jaar. Hoe langer de looptijd, hoe hoger het rentepercentage. De rentepercentage liggen overigens een stuk hoger als in Nederland. Kiest u voor een standaard spaarrekening dan ontvangt u een rentepercentage van 0,20% per jaar. Bij een looptijd van 1 jaar is dat 0,65% per jaar, bij 2 jaar is dat 1,00% per jaar en bij 3 jaar is dat 1,10% per jaar. Het behoort tot een van de hoogste rentepercentages die u kunt vinden als Nederlander. U moet even nagaan dat er banken zijn in Nederland waarbij de rente rond de 0,10% ligt. Dit is een relatief groot verschil. Het inlegbedrag is overigens minimaal €10.000 tot €100.000.

Bij Banca Progetto is geen bronbelasting aanwezig voor niet-ingezetenen. Hierdoor hoeft u ook geen rekening te houden met bronbelasting. Dit kan namelijk wel voorkomen bij andere banken.

Voorwaarden

Als we gaan kijken naar de voorwaarden, dan zijn dit voornamelijk standaard voorwaarden. U dient zich te registreren bij Raisin en vanuit dit platform kunt u terecht bij Banca Progetto. Zo kunt u een account aanmaken en bij verschillende banken sparen. Lees overigens wel altijd de voorwaarden bij het openen van een rekening bij een buitenlandse bank. Er kunnen altijd specificaties zijn die anders zijn dan in Nederland. Mocht u het niet vertrouwen, dan moet u het ook niet doen.

Voordelen

Het geld dat u spaart wordt beschermt tot een bedrag van €100.000. Dit bedrag wordt verzekerd via het Italiaanse depositogarantiestelsel (“Fondo Interbancario di Tutela dei Deposit”). Het voordeel van deze regeling is dat het voor iedereen geldt die een Europese nationaliteit heeft.

Door gebruik te maken van Raisin is het sparen nog wat leuker. Dit komt omdat u eigenlijk een beetje kunt spelen met geld. Door te sparen bij verschillende spaarrekeningen in verschillende landen kunt u veiliger omgaan met geld. Mocht er ergens iets fout gaan, dan heeft u altijd nog de andere spaarrekeningen. U krijgt overigens altijd het verzekerde geld tot €100.000.

Nadelen

Het uitbetalen is een punt dat voor vele een groot mankement is. Waar veel mensen verwachten dat het binnen enkele dagen geregeld wordt is dit hier niet het geval. Het uitbetalingstermijn bedraagt namelijk tot 2024 10 werkdagen. Vanaf 1 januari 2024 wordt het uitbetalingstermijn vermindert naar 7 werkdagen. Dit is overigens nog steeds te veel. Het voordeel is dan weer dat ze in Italië met euro betalen en dat zorgt weer voor minder complexe valutaveranderingen.

Als tweede wordt het via de online weg geregeld via Raisin met de Europese banken. Dit zorgt ervoor dat een klant niet direct contact kan leggen met de bank of in de traditionele vormen, even langs kan gaan. Er kan geen voorwaarden besproken worden voor eventuele wensen. Overigens is er een vrije kapitaalbeheer in Europa, maar dit kan beperkt worden, al komt dit nauwelijks voor. Dit is wel een beperkingsrisico die aangekaart wordt door Raisin.

Online van Raisin

Om te sparen bij Banca Progetto dient u een account te hebben bij Raisin. Dit kan via de website of via de applicatie. Door het maken van een account, heeft u een centraal punt om verschillende spaarmogelijkheden te openen. Het storten van geld kan overigens 1-2 dagen duren. Wanneer het geld wordt teruggestort vanuit de spaarrekening, dan komt het geld eerst op uw account van Raisin. De website is overigens relatief eenvoudig te gebruiken en alles is duidelijk weergegeven. Het wordt nog niet in veelvoud gebruikt door Nederlanders, maar in de toekomst kan dit nog wel veranderen.

Klantenservice

Om contact op te nemen met Banca Progetto heeft in principe geen zin, omdat deze communicatie gaat via Raisin. U kunt gebruik maken van de telefoon, mail of chat. De reactiesnelheid is relatief snel en de antwoorden zijn van kwaliteit. Op de website zijn ook veelgestelde vragen te vinden. Hier worden de antwoorden redelijk goed weergegeven. Het zorgt overigens wel dat u geen taalbarrière hebt met Banca Progetto, al kan menig Italiaan Engels praten.

Conclusie

Kunnen we Banca Progetto aanraden? Dat kan zeker, voornamelijk om zeer hoge rentepercentage. Daarnaast is Raisin zeker een platform om eens naar te kijken. Als er gekeken wordt naar de gebruikers van Raisin, dan zijn deze vrij positief. Het enige wat wij willen meegeven is: Vertrouwd u het niet, dan moet u het ook niet doen. Zorg er in ieder geval wel voor dat u de voorwaarden leest van de Europese bank!

Is Banca Progetto iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van Banca Progetto
Specificaties
Guarantee
Credit
From
Bekijk deze spaarbank
Disclaimer - Dit is geen financieel advies.Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze Actie!
Flexibel sparen met Renault Bank!
Toch nu direct starten met sparen via Renault Bank?