Raisin

ABN Amro

De ABN Amro behoort tot de top drie banken van Nederland en dat geldt al jaren zo. Door jarenlange ervaringen op gebieden van financiële aspecten, is het uitgegroeid als een van de leidende banken. Ze zijn voornamelijk actief in Noordwest Europa op zakelijke en particuliere aspecten. Hier vindt u ons onderzoek over hoe goed de ABN Amro scoort op basis van ‘het sparen’.

Bekijk deze spaarbank
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Specificaties Gebruikerservaringen

Details van deze spaarbank

ABN Amro

De ABN Amro houdt zich natuurlijk bezig met verschillende zaken rondom de financiële markt. Zodoende ook met bankzaken waar het betalen, lenen, sparen, beleggen, hypotheken en andere aspecten voorkomen. Waarschijnlijk weten veel mensen niet dat de ABN Amro naast hun Nederlandse website ook een internationale versie heeft. Hier kunt u verschillende informatie vinden over wat hun doen en wat er in de financiële markt speelt. Er zijn overigens tal van mogelijkheden te vinden wanneer u de ABN Amro bezoekt. De website ziet er professioneel uit en er wordt gebruik gemaakt van de witte kleur met hun groene en gele kleureffecten erin verwerkt.

Spaaraanbod van de ABN Amro

Bij de ABN Amro wordt er aandacht aan besteed hoe mensen het beste kunnen sparen, met name nu de spaarrente laag is, worden er alternatieven gegeven. Verder zijn er standaard spaarmogelijkheden zoals het Direct Sparen, Toekomst Sparen en Deposito Sparen.

Direct Sparen

Bij het direct sparen van ABN Amro is zeer geschikt om doelen te behalen. Door verschillende doelen te openen kunt u relatief makkelijk het geld erop zetten en wanneer nodig, er ook weer afhalen. De rente daarentegen is niet om aan te zien. De rente staat momenteel op 0,00%. U kunt het geld zonder extra kosten opnemen. Het is voor vele mensen wel de meest populaire vorm van sparen ook al is er geen rente op gegeven. Dit komt voornamelijk omdat de rente bij andere banken niet boven de 0,02% uitkomt en dit bij de andere in de toekomst zelfs nog gaat dalen.

Kinder Toekomst Sparen

Een andere optie die gegeven wordt, is het Kinder Toekomst Sparen. Zo kunt u al beginnen met sparen voor uw kind of kleinkind. Wanneer het kind 18 jaar wordt, krijgt die toegang tot de spaarrekening. Hierbij kan er zelf bepaald worden wat er met het geld gedaan mag worden al wordt dit vaak in overleg gedaan. Het is ideaal om te gebruiken voor schoolkosten, rijbewijs of andere belangrijke aspecten.

Extra ABN Amro spaaropties

Er zijn meer mogelijkheden om te sparen bij de ABN Amro. Zo kunt u gebruik maken van deposito sparen of automatisch sparen. Ze proberen voor verschillende mogelijkheden te zorgen, zodat er een keuze is voor de klant. Bij deposito sparen wordt er overigens een rente percentage gegeven van 0,05% en dat geldt voor een looptijd van 10 jaar. Ontdek de mogelijkheden zelf via het spaarplatform van ABN Amro.

De voorwaarden van ABN Amro

Iedere bank hanteert zijn eigen voorwaarden als het aankomt op handelingen die u uitvoert. Zo zijn er ook voorwaarden bij het sparen bij ABN Amro en deze verschillen per spaarmogelijkheid. Het is overigens alleen mogelijk om te kunnen sparen via ABN Amro als u een actieve betaalrekening hebt. Dit is eigenlijk een soort van feature om gebruik te maken van de ABN spaarmogelijkheden voor huidige klanten. Het is overigens kosteloos om een spaarrekening aan te maken als klant.

Voordelen van ABN Amro

Mocht u een spaarrekening openen bij de ABN Amro dan is deze verzekerd door De Nederlandsche Bank. Dit wil zeggen dat het spaargeld tot de €100.000 verzekerd is. Mocht het bedrag meer zijn, dan krijgt u maar tot €100.000 vergoed.

ABN Amro is een bank dat zich inzet voor het verbeteren van duurzaamheid, maar heeft ook meerdere foundation activiteiten om de maatschappelijke impact op een positieve manier te verhogen. Daarnaast zet het zich ook vaak in voor sporten en dergelijke. Wilt u helpen met dit onderdeel, dan kunt u kiezen voor de optie Groen Sparen. Hiermee wordt bedoeld dat uw geld investeert of spaart voor groene projecten.

Het selecteren en maken van doelen is een belangrijk aspect voor ABN Amro en daar helpen ze maar al te graag bij om uw doel samen te stellen.

Nadelen van ABN Amro

De lage rente voor het sparen is niet zeer ideaal, niet voor ABN Amro en voor alle andere banken geldt dit ook. Al staat de rente al op 0,00% en dit is bij de ander pas in 2022. De lage rentes zijn niet ontstaan door ABN Amro zelf. Dit komt door het vraag en aanbod in combinatie met de invloeden van de ECB (Europese Centrale Bank). Door deze invloeden zijn de rentes zeer laag. Daarnaast moet er wel gezegd worden dat de rente van de Deposito sparen relatief lager is dan andere banken. Waar de rente hier 0,05% is, is het bij andere banken vaak tussen de 0,20% en 0,30%. Dit is nogal een groot verschil voor een grote bank als ABN Amro.

Bij de ABN Amro wordt er een negatieve rente gehanteerd. Door de negatieve rente dient u rente te betalen over het bedrag dat boven de €100.000 komt. Het toepassen van een negatieve rente zorgt er voor dat mensen minder snel kunnen groeien als ze boven de €100.000 komen.

ABN Amro applicatie

Als er gekeken wordt naar de app die ABN Amro online heeft gezet, dan kunnen we zeggen dat deze aardig goed is. U kunt eenvoudig inloggen met de ABN scanner. De app is goed beveiligd en daardoor zijn de gegevens ook beschermd. U dient in te loggen met een 5-cijferige code of met een vingerafdruk. Dit moet overigens ook gedaan worden bij iedere betaling die u uitvoert. U kunt eenvoudig geld overboeken, betaalverzoeken maken of de afschriften doornemen. De instellingen zijn aan te passen naar uw wensen. Het nadeel van de app dat het vaker last heeft van storingen.

Klantenservice

Mocht u de klantenservice nodig hebben van de ABN Amro, dan kunt u deze makkelijk bereiken via de website of via de app. Via de app kunt u direct bellen of chatten met ABN Amro. Via de website worden er mogelijkheden gegeven als chatten, bellen of een afspraak maken met de adviseur. De chatbot reageert zeer snel, net als de telefoon diensten, al horen we wel eens dat het bellen te lang duurt qua wachttijd. Dit komt vaker door drukte, daarom raden we aan om de chatbot functie als eerst te gebruiken.

Eindconclusie

Als het aankomt op sparen is de ABN Amro een standaard bank die zich niet hoeft te onderscheiden op spaarmogelijkheden. Dit betekent niet dat we ABN Amro afraden. Dit komt omdat de bank zeer groot is en de benodigde extras heeft op andere aspecten. Er wordt professioneel omgegaan met financiële aspecten op zakelijke als particuliere aspecten.

Het meest negatieve van het sparen is voornamelijk de rentes. Ook al is de rente laag, bij ABN Amro zijn ze zeer laag, met name het deposito sparen. Dit komt ook omdat de ABN Amro zoveel features heeft dat ze in principe niet hoeven te concurreren met andere banken op gebied van de rente percentages.

Is ABN Amro iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van ABN Amro
Specificaties
Guarantee
From
Bekijk deze spaarbank
Disclaimer - Dit is geen financieel advies.Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze Actie!
Flexibel sparen met Renault Bank!
Toch nu direct starten met sparen via Renault Bank?