Raisin
Op dit moment raden wij deze broker niet aan. Kies een alternatief. Bekijk alternatieven

ING Bank

De ING behoort tot de top banken in Nederland en ze proberen positieve veranderingen door te voeren door hun expertise, middelen en de gevestigde positie binnen de maatschappij in te zetten op het juiste moment en op de goede manier. Het is mogelijk om verschillende facetten te kiezen bij de ING, zoals betalen, sparen, beleggen, hypotheken, lenen, verzekeren en nog meer. In deze review wordt de aandacht gelegd op de term ‘sparen’!

Bekijk deze spaarbank
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Specificaties Gebruikerservaringen
Bekijk deze spaarbank Raisin

Details van deze spaarbank

ING

De ING is een Nederlandse bank die helpt met verschillende financiële facetten en daar zijn ze aanzienlijk groot mee geworden. Nationaal en Internationaal zijn ze bezig om de markt te veroveren en is het voor zowel particuliere als zakelijke mensen, iedereen kan terecht voor financiële hulp bij de |ING. U kunt er bankieren op uw eigen manier en daarbij zult u advies krijgen van de professionals van ING. Als er gekeken gaat worden naar de site, dan is het voorname informeren van financiële zaken en het aanbieden van verschillende pakketten. De website oogt zeer professioneel, met de kleur combinatie van wit in combinatie met oranje. Verder is het afgewerkt met blauwe tinten.

Spaaraanbod van de ING

Sparen is volgens de ING een ideaal moment op geld opzij te zetten. Het kan in de toekomst handig uitkomen, met name als het financieel tegen zit. Het is mogelijk dat er in uw huis iets kapot gaat (bijvoorbeeld een wasmachine) dan kunt u het apart gehouden geld gebruiken voor een reparatie. U kunt een keuze maken voor sparen voor uzelf, sparen voor kinderen en de alternatieven van sparen. Er zijn meerdere mogelijkheden om te sparen.

ING Sparen

Door verschillende doelen op te sparen kunt u eenvoudig geld opnemen en storten. U kunt verschillende spaarpotjes aanmaken en u kunt hier eenvoudig op geld storten en af te halen. Er wordt dus veel vrijheid gegeven en dit zorgt ervoor dat de rente relatief laag is. De spaarrente ligt rond de 0,01% U kunt via de app de spaarpotjes zeer makkelijk bekijken en regelen. Het is overigens een makkelijke optie en wordt door vele gebruikers van de ING gebruikt. Bij deze vorm doet u ook automatisch mee met het sparen van ING punten. Dit is alleen mogelijk als de rente variabel is. Mocht u niet weten wat de ING punten zijn, dan kan er het beste gekeken worden op hun website. Hier staan alle voorwaarden uitgelegd en wat er te krijgen valt met de punten.

ING Doel Sparen

Het sparen met een doel wordt vaak gedaan aan de hand van een deposito, dit is een rekening die voor langere tijd vast staat. U zet er geld op en pas na de afgesproken tijd kan u het geld er kosteloos afhalen. Bent u van plan voor de afgesproken tijd het geld eraf te halen, dan worden onkosten verrekend. Het is vaak dat er een periode rond de 10 jaar wordt afgesproken en dan zal er een vast rente percentage gegeven worden van circa 0,20%.

ING Groen Sparen

Naast het deposito sparen bestaat er ook het groen sparen met deposito. Zo probeert de ING een steentje bij te dragen aan het milieu. Het is mogelijk om een vaste rente te krijgen op een bedrag van minimaal 5000 euro tot maximaal 25.000 euro.

Voorwaarden van sparen

Als er gekozen wordt voor de ING sparen, dan zullen er een aantal voorwaarden naar voren komen. Een van de voorwaarden is dat de spaarrekening alleen gekoppeld kan worden aan een ING betaalrekening. Als u geen klant bent van ING, dan wordt sparen via ING wat moeilijker. Dit komt omdat de ING het sparen kosteloos aanbiedt aan klanten. Alle voorwaarden kunt u vinden onder de voorwaarden op de website. Deze zijn overigens zeer duidelijk weergegeven.

De ING voordelen

Als er naar duurzaamheid gekeken wordt, dan is ING hier relatief goed mee bezig. U kunt als klant bijdragen door middel van het Groen Sparen. De innovaties die ING doorvoert zijn op sommige vlakken ook gebaseerd op duurzaamheid en het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De ING is een van de banken die wordt beschermd door de Nederlandse Depositogarantie. Dit geeft aan dat het geld beschermd is van ieder spaaraccount. Dit is overigens tot aan €100.000 en tot dit bedrag is het mogelijk om veilig te sparen.

Het is mogelijk om ING punten te bemachtigen. Het is een zeer interessante en leuke feature van ING. U kunt punten krijgen via ieder financieel aspect. Dit staat vermeld bij de voorwaarden van ING punten. U kunt met de punten aardige kortingen scoren op verschillende producten.

De ING nadelen

Als eerst is het grote nadeel de negatieve spaarrente die door ING gehanteerd wordt. Dit wordt overigens door bijna alle Nederlandse banken gehanteerd. Dit zorgt ervoor dat u rente moet betalen over het bedrag dat boven de €100.000 komt.

Als tweede zijn de rentes zo laag en momenteel is het uitzicht dat de rente gaat dalen naar 0,00%. Dit zou een domper zijn voor beginnende spaarders. Dit heeft ING overigens niet zelf in de macht, maar komt voornamelijk door het vraag en aanbod in combinatie met de ECB (Europese Centrale Bank).

ING applicatie

De app van de ING is relatief eenvoudig te gebruiken en wordt goed beveiligd. Door middel van een beveiligingscode of vingerafdruk moet u alle betalingen voorzien van een digitale code. U kunt overigens geen screenshots maken van de app. Op de app zijn er verschillende functies die gebruikt kunnen worden, zoals het overboeken, betaalverzoeken, afschriften bekijken en nog veel meer. Het nadeel van deze app is dat het vaak last heeft van een storing.

Klantenservice

De klantenservice van de ING is kwalitatief in orde. De ING is eenvoudig te bereiken aan de hand van de app. Hier staat een chatfunctie of bel functie en u wordt op een snelle en vriendelijke manier beantwoord. Het is ook mogelijk om via de social media platformen een probleem te melden. Daarop reageren ze relatief snel, maar we raden aan om het via de app te doen. Dan is de kans relatief groot dat ze snel reageren op het bericht.

Eindconclusie

Als er gekeken wordt naar de ING dan springen ze er niet uit op het gebied van sparen. Het sparen is een onderdeel dat in de toekomst overigens steeds minder interessant wordt. De ING is daarentegen ook niet voor niks een van de top banken van Nederland. Dit is ook terug te zien in de eenvoudigheid, duidelijkheid, kwaliteit en de professionaliteit van de website en de applicatie.

De rentes zijn relatief laag, maar dit komt ook omdat het sparen een onderdeel is van iets groots. De ING hoeft niet met de concurrentie aan te gaan met banken die volledig focussen op sparen. Het is aan te raden om eens te kijken of de voorwaarden overkomen bij uw wensen voor zowel particulier als zakelijk.

Is ING Bank iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van ING Bank
Specificaties
Guarantee
From
Bekijk deze spaarbank
Disclaimer - Dit is geen financieel advies.Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze Actie!
Flexibel sparen met Renault Bank!
Toch nu direct starten met sparen via Renault Bank?