Raisin

Triodos Bank

Als er gesproken wordt over Triodos bank, dan is het een bank die zich oprichtte in 1980. Het investeren in de positieve aspecten is een belangrijk kenmerk van de bank. Zo geven ze ook aan dat geld de kracht heeft van verandering. Door een eenvoudige handeling, hoe klein deze ook is, zet het verschillende aspecten in behandeling. Met financiële handelingen maken ze samen van iets kleins het nieuwe groots. Een van de positieve initiatieven waar Triodos in helpt, is onder andere het verbeteren van de Voedselbank. We zullen daarom ook eens kijken op de financiële aspect van de bank en leggen we de focus op de spaarmogelijkheden van Triodos.

Bekijk deze spaarbank
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Specificaties Gebruikerservaringen

Details van deze spaarbank

Triodos Bank

De Triodos bank wil zich positioneren als een duurzame spaarbank. Door bezig te zijn met zorg voor kwetsbare ouders en kinderen, voedselverspilling, schone energie en kunst. Het is mogelijk om als particulier en als zakelijk een spaarrekening te openen bij Triodos. Mocht u een zakelijke (spaar)rekening willen openen, dan dient uw bedrijf ook te voldoen aan de eisen die gesteld worden. Hier staat voornamelijk de mens, milieu en cultuur centraal. Ze staan paraat voor het betalen, sparen, beleggen, hypotheken en zakelijk lenen.

Graag een spaarrekening online afsluiten? Dit kan gemakkelijk online. De website oogt zeer interessant en dit komt voornamelijk door het kleurgebruik van gele accenten. Deze kleur verschijnt bij het openen van het menu. Verder worden de kleuren wit met blauw gebruikt. De website oogt zeer professioneel, maar toch met een informeel randje. De navigatie is zeer duidelijk en verschillende punten zijn daardoor ook eenvoudig te vinden. Anders kunt u ook de zoekbalk gebruiken om door de website heen te zoeken.

Spaaraanbod van de Triodos bank

Het spaaraanbod heeft drie vormen voor particulieren en voor de zakelijke bedrijven zijn er twee vormen. De vormen voor de particulieren worden hier onder de loep genomen. Bij het sparen geeft de bank aan dat het niet uit maakt welke droom u voor ogen hebt, het is mogelijk door deze droom te bereiken door te sparen. Daarnaast bouwt u samen met de bank een mooiere toekomst met een eerlijke samenleving.

Triodos Internet Sparen

Door gebruik te maken van deze vorm, kunt u eenvoudig geld sparen voor een gekozen doel. Het is mogelijk om het geld te storten en op te nemen van de spaarrekening. Het voordeel is voornamelijk de vrijheid, alleen dat zorgt er wel voor dat de rente van de spaarrekening variabel is. De variabele rente van Triodos staat momenteel op 0,00%. Door gebruik te maken van Tiodos sparen, helpt u wel weer mee met het beter maken van de wereld.

Triodos Spaar Deposito

Er wordt een optie gegeven waarbij u geld kunt sparen voor een langere tijd, voor een vaste rente. Al wordt het momenteel niet mogelijk gesteld door Triodos bank om een deposito spaarrekening te openen of juist te verlengen. Wanneer dit verandert is niet bekend, maar volgens de bank zal dit in de nabije toekomst weer veranderen. Totdat het gesloten blijft, is het niet mogelijk om geld voor een lange tijd weg te leggen tegen een relatief hogere rente dan bij internet sparen.

Triodos Kinder Toekomst Plan

Het sparen voor uw kind(eren) is mogelijk bij de Triodos bank. Het wordt mogelijk gesteld om een bedrag te sparen dat bestemd is voor het kind. Het bedrag wordt pas geschikt gesteld op het moment van de 18e verjaardag. Tot die dag is het alleen open voor de persoon die er geld op stort. Er wordt overigens een jaarlijkse rente gegeven van 0,20%.

Voorwaarden

Als eerste voorwaarde die bij het sparen komt kijken, zijn de kosten van 2 euro per maand, die verbonden zijn bij het openen van een spaarrekening. Daarnaast komen de algemene voorwaarden en de voorwaarden van het sparen nog gegeven. Bij het selecteren van een Triodos Spaarmogelijkheid, dan dient er een tegenrekening gegeven te worden. Deze moet geregistreerd staan bij een Nederlandse bank. Het is dus mogelijk om bijvoorbeeld met een ASN Betaalrekening, een spaarrekening te openen bij Triodos. Bekijk de voorwaarde op de website voor meer informatie.

Voordelen Triodos

Op de website van Triodos wordt er zeer veel aandacht gegeven aan het verantwoord ondernemen en dergelijke aspecten. Dit creëert het beeld dat zij ook daadwerkelijk bezig zijn en dit wordt wederom bevestigd door het Mijn Geld Staat Goed. In dit forum kunt u zien welke ondernemers en projecten een financiële steun krijgen van de Triodos. Dit is onderzocht en ze spreken de waarheid!

In Nederland hebben een groot deel van de banken recht op de verzekering, genaamd de Nederlandse Depositogarantie. Dit is ook van toepassing bij Triodos Bank. Het geld wordt tot €100.000 verzekerd. Dit zorgt voor een veilig gevoel van sparen bij de mens.

Nadelen Triodos

Het nadeel van sparen in Nederland is wanneer het bedrag boven de €100.000 komt. Mocht dit bij u het geval zijn, dan dient u een negatieve rente te betalen van 0,05%. Als uw bedrag €140.000 is, dan betaald u negatieve rente over €40.000.

Het niet mogelijk stellen van een deposito spaarrekening wordt momenteel gezien als een groot nadeel voor klanten. Door dit geval zijn er meerdere mensen overgestapt naar een andere bank. Tot het moment dat dit mogelijk wordt gemaakt, wordt het gezien als een nadeel!

Triodos bank mobiele applicatie

Het is mogelijk om gebruik te maken van een mobiele app. Met deze app heeft u toegang tot inzichten van allerlei financiële zaken, die u eventueel heeft lopen bij de Triodos bank. Er worden vaak werkzaamheden verricht op zondagochtend. Dit duurt vaak niet zeer lang, maar door sommige wordt het wel eens als vervelend ervaren. De app wordt beveiligd met een vingerafdruk of code. Al wordt er vaker wel aangegeven om de betaalverzoekjes via Tikkie te doen in plaats van de bank.

Klantenservice

Voor het bereiken van de bank dient er gemaild of gebeld te worden. Dit zijn de enige keuzes van de Triodos bank. Het bellen is daarentegen alleen mogelijk indien het kantoor open is. Dit is vaak tot 6 uur, want dan gaat de bank dicht. Als tweede kan er een mail gestuurd worden, maar er wordt op meerdere platformen aangegeven dat de mails onbeantwoord blijven. De kans is aanwezig dat u alleen een ontvangstbevestiging krijgt, maar nooit antwoord op de vraag.

Als er gebeld wordt, heeft u dat probleem nauwelijks tot niet. De medewerkers zijn zeer goed met het helpen van de klanten. Er wordt goed geluisterd en vaak wordt er pas antwoord gegeven na even een overleg te doen. Dit zorgt ervoor dat het gegeven antwoord ook daadwerkelijk klopt. Dit zorgt voor een volledig en correct antwoord.


Eindconclusie

Als er gekeken wordt naar het sparen bij Triodos bank, dan is het moeilijk om deze aan te raden. Met name door het niet mogelijk stellen van een deposito spaarrekening en de klantenservice die niet goed genoeg is. Met name op basis van de reviews van klanten. Het openen van een spaarrekening kost 2 euro per maand, waardoor het minder interessant wordt voor particulieren om te gaan sparen bij Triodos bank. De enige reden die wij kunnen bedenken om naar de Triodos bank te gaan, is voor de duurzaamheid! Dit doen ze overigens ook op een goede manier.

Is Triodos Bank iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van Triodos Bank
Specificaties
Guarantee
Credit
From
Bekijk deze spaarbank
Disclaimer - Dit is geen financieel advies.Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze Actie!
Flexibel sparen met Renault Bank!
Toch nu direct starten met sparen via Renault Bank?